Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

Екологичният съвет одобри източния вариант на „Струма“ през дефилето

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   167   0Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) към МОСВ е одобрил вчера варианта за строителството на автомагистрала „Струма“ в участъка Крупник - Кресна по т.нар. Източен вариант, съобщиха от екоминистерството. При този вариант трафикът се разделя на две части - в посока Гърция през дефилето, а в посока София - по нов път източно от дефилето.
Съветът се е съобразил със значителния брой становища, позиции, мнения и възражения по различните варианти на трасе, постъпили в хода на процедурата по екооценка (ОВОС). Взети са предвид резултатите от проведените обществени обсъждания и заключенията на независимите експерти от извършените ОВОС и оценката за съвместимост с опазването на защитените зони от мрежата Натура 2000. В заседанието на ВЕЕС са били включени представители на научната общност, експерти и представител на НПО.
С взетото решение по ОВОС за одобряване на Източен вариант са предписани задължителни условия и мерки по Закона за опазване на околната среда при всичките етапи по реализацията на инвестиционното предложение.

 

 

 

Икономика

  • Той надхвърля 27 млрд. лв. и е над 29% от БВП на страната за миналата година
    24. Октомври 2017 208
    60
    0

    Дългът на България в сектор "Държавно управление" е достигнал 27,3 млрд. лв. през 2016 г. Това показват окончателните данни на Националния статистически институт (НСИ), огласени вчера. Сумата от над 27 млрд. лв. представлява малко над 29% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Съпоставка с данните на статистиката за предходната 2015 г. показва значително увеличение на дълга...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"