Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

Китайци ще произвеждат колаген с българско розово масло

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   101   0Китайска компания е сключила договор за партньорство с българска по време на започналия Международен панаир за малки и средни предприятия - CISMEF`2017 в китайския град Гуанджоу. Споразумението е за производство на маска за лице с колаген и българско розово масло. Китайската компания е сред най-големите производители на колаген в страната, съобщи Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която организира участието на българските предприятия в панаира.
България се представя с национален щанд от 162 кв.м и с производители в секторите на парфюмeрията и козметиката, натурален пчелен мед, сокове и безалкохолни напитки, вина, плодово-зеленчукови консерви и др. Участието на българските компании се реализира с помощта на китайското правителство, което предоставя безплатно стандартно оборудвани изложбени щандове, осигурява безплатна реклама на националното участие и оказва съдействие при участие в съпътстващите прояви. Тази година в международния панаир участват над 30 държави от цял свят, 2300 китайски компании и има над 6000 павилиона.

 

 

 

Икономика

  • Той надхвърля 27 млрд. лв. и е над 29% от БВП на страната за миналата година
    24. Октомври 2017 208
    62
    0

    Дългът на България в сектор "Държавно управление" е достигнал 27,3 млрд. лв. през 2016 г. Това показват окончателните данни на Националния статистически институт (НСИ), огласени вчера. Сумата от над 27 млрд. лв. представлява малко над 29% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Съпоставка с данните на статистиката за предходната 2015 г. показва значително увеличение на дълга...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"