20 Април 2024събота07:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Късмет за Балкан в Европа

Ботевградчани влязоха в групите за Купата на ФИБА като щастлив губещ

/ брой: 201

автор:Дума

visibility 25

Балкан изтегли невероятен късмет и се класира в групите на турнира за Купата на ФИБА Европа като щастлив губещ. Българският състав намери място в основната фаза за пръв път в историята си, след като 3 тима, които отпаднаха в квалификациите на Шампионската лига, отказаха участие в последния по значимост турнир по баскетбол на Стария континент. Така Балкан стана вторият роден клуб в групите на надпреварата след ЛУКойл Академик. В плейофите ботевградчани загубиха и двете си срещи с унгарския вицешампион Сомбатхей с точкова разлика -11 и общо 169 реализирани точки, което им отреди третото последно място при щастливите губещи. Първи по този показател е Бней Херцлия (Изр) с -1, пред Химик Южни (Укр) с -7.
В реванша срещу Сомбатхей тимът на Небойша Видич падна със 74:84 (16:22, 17:20, 22:18, 19:24). В Унгария срещата бе равностойна през първите три части, но в последната домакините материализираха надмощието си. Американецът Дейвид Хоутън бе най-полезен за гостите с 22 т., а сънародникът му Девин Брукс добави 16. За Сомбатхей Золтан Перл и Дарън Говенс вкараха по 21 т.
Балкан ще е в група D с Брюксел (Бел), Кьорменд (Унг), Керавнос (Кип) и стартира в Ботевград срещу унгарците на 18 октомври. ЛУКойл пък ще е в група Е с Клуж (Рум), Истанбул ББ (Тур) и Динамо Тбилиси (Груз). Първият двубой на "студентите" ще е домакинство на турския тим също на 18-и.
Носителят на Купата на България Берое обаче не успя да влезе в групите, след като претърпя втора загуба от белгийския Белфиус Монс-Айно. В Стара Загора домакините отстъпиха с 66:79 (14:19, 20:17, 19:20, 13:23), а преди седмица паднаха с 69:88. Александър Янев и Майкъл Ди Нуно бяха най-резултатни с по 15 т., докато най-много точки в мача отбеляза Тре Демпс - 16 т. за гостите, а 15 прибави Джувонте Редик.



Испанката Бети Себриан, мениджър специални проекти на ФИБА, и сърбинът Горан Родич, представител на Френската баскетболна федерация, участваха в жребия за групите на турнира за Купата на ФИБА Европа в Мюнхен
Снимка fiba.com

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ