Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Албански македонци са против нашето малцинство

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   215   0Единствената македонска партия в парламента на Албания - партията Македонски алианс за европейска интеграция (МАЕИ), се обяви против включването на българско малцинство в закона за националните малцинства в Албания. Партията приветства приемането на законопроекта за защита на националните малцинства в Република Албания, но изрази огорчение и протестира заради това, че българското малцинство в Албания попада в закона. Това не било редно с оглед на заплахите на България, че ще наложи вето на членството на Албания в Европейския съюз.
Македонците в Албания смятат, че признаването на "несъществуващото българско малцинство" в областите Преспа, Голо бърдо и Гора било нарушаване на международното право, защото тези области били населени с македонци, а не с българи.
След промени в законопроекта за защита на малцинствата Тирана призна съществуването на българско малцинство на територията на Албания.

 

 

Свят

  • Този път отлагането е за 26 октомври
    24. Октомври 2017 208
    71
    0

    Каталунският парламент ще проведе заседание на 26 октомври, четвъртък, на което ще определи какъв отговор да даде на мерките на Мадрид за регулирането на кризата. Това съобщи вестник „Паис“. По негови данни на заседанието може да бъде провъзгласена независимостта на Каталуния. Първоначално бе съобщавано, че независимостта ще бъде обявена...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"