Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Арт

Изгубен пейзаж на Милко Божков

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   100   0
Снимка


Всяка изложба на Милко Божков е събитие, както за нас, така и за културния живот в София и страната. Вече повече от 10 години с нетърпение очакваме неговите приказки и разкази, деликатни и силно въздействащи. Този път Божков е подготвил история - майсторски пресъздадена. Всичко започва с фото архив отпреди 25 години, там ясно личи масивна сграда близо до родното място на автора - с. Ресен. Това става повод той да потърси как изглежда пейзажа днес. Оказва се, че сега са останали само стара панта, няколко тухли и камъни. Пейзажът е изчезнал, изгубен безвъзвратно. В изложбата като на кинолента зрителят преминава през миналото като през сфумато и открива настоящето - парчета и нищо. Само белият сняг съживява пейзажа - студен, но красив, за финал на историята, отбелязват от галерия "Арте", (ул. "Г.С. Раковски" 183 а), където продължава изложбата до 16 октомври.

 

 

 

Пегас

 • От редактора
  20. Октомври 2017 206
  370
  0

  Повод за следващите редове станаха два разговора. Единият - с Анжел Вагенщайн, и другият - с моите ученици. И ключовата дума е идеал.
  С големия интелектуалец говорихме за идеала, чиято липса в партията е осезаем. Без да формулираме този идеал, ние сме обречени. Като партия, защото без него партията няма собствено лице. Идеал, противопоставен на грозната, несправедлива реалност. Идеал,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"