Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

VI национален поетичен конкурс "Непознати улици" очаква ученически творби

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   161   0Началото беше през 2012 г., когато излезе малката, красива книга, носеща името на най-популярната песен на "Мери бойс бенд" - "Непознати улици". В нея са поместени собствените  ученически стихове на Мери. Скоро след това идва идеята за поетичен конкурс за ученици от цялата страна. Зад каузата застават Милена Андонова - директорка на Английската гимназия в Бургас, и Румяна Емануилиду - журналистка и издателка. Те вярват в таланта на младите хора, които и в XXI век създават поезия и споделят своите мисли с белия лист и със света. Любопитно е какво ги вълнува, как се изразяват. Тръгнали ли са вече по "непознатите улици" на творчеството?
Желаещите могат да изпратят своите стихове на свободна тематика за конкурса "Непознати улици". Ако сте ученици от VII до XII клас включително, тази покана важи точно за вас, казват организаторите. "Аз, Мария Мутафчиева, издателска къща "Знаци" и Профилираната гимназия с преподаване на английски език "Гео Милев" в Бургас, ви каним да изпратите до 31 октомври по три свои стихотворения, от които посочвате едно, което смятате, че ви представя най-добре. Ние с Милена Андонова и Румяна Емануилиду ще прочетем стиховете и ще отличим първите три в категориите "От VII до IX клас" и "От X до XII клас". Цялата информация и регламентът са поместени на сайта на гимназията http://gpaeburgas.org/MARY/ Избраните творби ще бъдат публикувани във в. "Фактор". Авторите им ще получат грамоти и награди от ПГПАЕ "Гео Милев", ИК "Знаци", музика и книги. Ще имат възможност и лично да ги прочетат пред публика на финала през ноември.


Мария Мутафчиева

 

 

Култура

  • Режисурата и хореографията на знаменитата творба от Чайковски са на Силвия Томова
    24. Октомври 2017 208
    79
    0

    Балетът на Старозагорската опера ще открие днес от 19 ч. официално своя нов творчески сезон с балета "Лебедово езеро" от Чайковски. В ролите на Одета-Одилия и Принц Зигфрид гостуват примабалерината Марта Петкова и Eмил Йорданов - премиерсолист на Софийската опера и балет. В ролята на Ротбарт ще танцува Ивайло Янев, а като шута ще се...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"