Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Как се прави бъчва показват във Врачеш

Дума

13. Октомври 2017 , брой: 201   193   0Първия по рода си Фестивал на бъчвата - Врачеш 2017, организират община Ботевград и кметството на селото. Празникът ще се проведе на 14 октомври, събота, в центъра на населеното място.
Отрано сутринта най-големите майстори ще изложат своите творения на специални щандове. Посетителите ще имат възможност да наблюдават демонстрация на цялостния процес по изработката на бъчва - от оформянето на суровия дървен материал до сглобяването на крайния продукт. Български винопроизводители от различни райони на страната също ще участват в събитието. Търкаляне, вдигане и събиране на бъчва са част от атракциите, подготвени от организаторите за посетителите.
За ценителите на добрата храна врачешките домакини ще приготвят традиционни кулинарни изкушения. А за доброто настроение на всички присъстващи ще допринесе пъстра музикална програма, съобщиха организаторите.
Ботевградското село Врачеш е известно дори извън пределите на страната с бъчварския занаят, благодарение на който над 50 местни фамилии си изкарват хляба.

 

 

Живот

  • Естрадната легенда отбелязва днес юбилея си с 5000 фенове в зала 1 на НДК
    24. Октомври 2017 208
    58
    0

    С микрофона на световната сензация Адел ще пее естрадната легенда Мая Нешкова на големия си концерт днес, 24 октомври, от 20 ч. в зала 1 на НДК. Специално за шоуто организаторите от "Икономов център" вкарват за първи път в България техника от най-ново поколение за озвучаването и осветлението, която ще допринесе за бляскавото представяне на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"