29 Март 2024петък11:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПАРДОН

НОВИНИ БЕЗ ГРАНИЦИ

Георги Коновски

/ брой: 201

visibility 23

Психиатрична
Сложен проблем е изникнал пред психиатрите от специализираната клиника в гр. Д. Докараният при тях пациент А.Б.В. страдал от така наречения Синдром на щастието и от двадесет и шест години си повтарял в унес: „Колко е хубав светът, колко добре живеят българите, колко щастлив съм аз!”. Доктор Пейчо Какинпейчев открил нов метод за лечение и вече бил готов за връщане на болния към реалността. Пред психиатрите, обаче, остава проблемът – да лекуват ли човека или да го оставят щастлив да си живее живота?
 
Биологическа
След двадесет годишни проучвания и опити биолозите от НИИЗБВД / Научно изследователски институт за българите в демокрацията / установили, че поставен и при най-кучешки условия, българинът оцелява. Отрицателен резултат обаче дала втората група опити. При тях учените установили, че и куче може да умре от инфаркт. За целта е необходимо само да бъде поставено при човешки условия в България…
 
Футболна
Известният български футболист П.В. Сакатски е престанал да излиза на резервната скамейка на елитния западноевропейски отбор „Бонжур”.
Два месеца след началото на тамошното първенство той е получил травма – натъртена от седене тазобедрена област. Жалко, феновете на отбора го обичат, а и треньорът разчиташе, че той ще поседи на скамейката до него до края на сезона, ще помогне психологически на отбора си и в евротурнирите.
 
Грижи за малцинствата
В столицата е открит първият клуб за нормални хора. „Рискувам, но трябва да се грижим за малцинствата“ – каза управителят му, прегръщайки приятеля си…
 
Икономическа
С решение ХУ-12345 компетентните органи са взели необходимите мерки за засилване охраната на границите и недопускане внос на наркотични вещества от чужбина. Целта е защита на местните производители и вносители.


Спорт
Боксовата среща Иванов – Петров не се е състояла, защото и двамата не са преминали фейс контрола.

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ