Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Неделник

ПАРДОН

Телевизионно средновековие

Мери Оханян

13. Октомври 2017 , брой: 201   83   0
Снимка


(Телевизионно студио, маса, върху масата леген, пълен с карантия, зад тях Водещата -  жена на средна възраст, с лице, издаващо лошо храносмилане.)
ВОДЕЩАТА: (с апломб) Добър вечер, драги зрители на „Отходен канал ТиВи”!
Вие сте с нашето най-ново предаване за астрална култура, ясновидство и нумерология „Истината е в червата”, а аз съм докторът на окултните науки Алисия-Тангра Фиданова, член-кореспондент на Вселенския институт по галактичен спиритизъм в Хонолулу, приват-доцент в Тибетската шаманска академия по алхимия и превръщането на белите слонове в сиви и председател на Българската асоциация на самодивите, маговете и вещиците. Много са рубриките из родните телевизии, посветени на свръхестественото, но единствено по „Отходен канал ТиВи” ще стъпите на здравата почва на стародавните български традиции и ще участвате в едно предаване, в което магическото гадаене и предсказване на бъдещето става чрез разсичането на куче! В този съд са изсипани вътрешностите на току-що разсечено куче, любезно отпуснато ни от Софийската община за целите на магическите процедури, чрез които, драги зрители, единствено по „Отходен канал ТиВи”, ще може да научавате какво ви чака! Имаме зрител на телефона? Слушам ви!
ЦЕЦКА: (плачливо) Казвам се Цецка! Моят Ганчо, вече почти месец, излезе за цигари и няма го! Ще се върне ли или вече не ме обича?!
ВОДЕЩАТА: (рови в карантията) Кой номер обувки носите, Цецка?
ЦЕЦКА: Бе, голям ми е кракът...
ВОДЕЩАТА: Кой номер все пак? Без номера ви не мога да мина през далака и да влезна в астрална връзка със съответните имагенерни вътрешности!
ЦЕЦКА: Четирсе и четвърти! 
ВОДЕЩАТА: (рови с безумни очи в легена) Още ви обича, но трябва да държите хладилника си винаги добре зареден с бира! Следващият! В ефир сте!
РАДЕВА: Казвам се Радева и съм много разтревожена!
ВОДЕЩАТА: Кажете, Радева!
РАДЕВА: Внучката ми Малинка, как да ви кажа, има едно зачервяване на върха на носа, вече седмица не минава! Рак ли е или я е ухапал комар?
ВОДЕЩАТА: (рови в легена) Откъде се обаждате?
РАДЕВА: От Гол Тупан, Ловешко...
ВОДЕЩАТА: А името й как го изписвате?
РАДЕВА: В какъв смисъл?
ВОДЕЩАТА: С „А” или с „Ъ”?
РАДЕВА: С „А”!
ВОДЕЩАТА: (рови съсредоточена в карантиите) Бъдете щастлива, че е с „А”! Ако беше с „Ъ” прогнозата щеше да бъде много тежка! Сега положението е много обнадеждаващо! Обичайте я и я мажете с някакъв успокояващ крем! Следващият! Слушам ви?
ВУТОВ: Безпокои ви Вутов от Полски Тръмбеш! Изчезна ми полуоската….
И т.н и т.н....
Ще кажете, че прекаляваме! Прави сте, но както е тръгнало, бъдете сигурни, че един ден и такова предаване ще има. И изобщо - средновековието по нашите търговски телевизии все така продължава и продължава...

 

 

 

Неделник

  • Двестагодишната къща "Клианти" отново омайва с красота и чар
    20. Октомври 2017 206
    179
    0

    Старият Пловдив е красива приказка без край! Доказателство за това е наскоро откритата за посетители Къща "Клианти". След десетилетия реставрация най-старата възрожденска къща възкръсна от руините и блесна с великолепието си! Днес тя привлича (само първите 3-4 дни след откриването - над 800 души) все повече почитатели на красотата в бита на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"