Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Октомври 2017 | Неделя
 
вход регистрирай се

Икономика

Отпуснаха 35 млн. лв. за довършване на жп проекти

Дума

12. Октомври 2017 , брой: 200   85   0Правителството одобри отпускането на допълнителни 35 млн. лева по бюджета на Министерството на транспорта, които да бъдат насочени към довършване на железопътни проекти, финансирани с европейски средства по ОП "Транспорт" за миналия програмен период. Парите ще бъдат предоставени целево на Националната компания "Железопътна инфраструктура", съобщават от правителствената пресслужба.
Сумата трябва да покрие приключването на проектите за реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, Фаза 2, за рехабилитация на железопътната инфраструктура в участъци по линията Пловдив - Бургас, за модернизация на участъка Септември - Пловдив, както и за техническа помощ по трансевропейската транспортна мрежа и за изграждането на интермодален терминал в Пловдив. Средствата ще бъдат използвани и за развитието на възел София.
С отделно решение министрите отпуснаха и 19,2 млн. лв. по бюджета на транспортното министерство за националното съфинансиране на транспортни проекти по Механизма за свързване на Европа за периода 2015-2017 г. Средствата ще бъдат разпределени между четири големи инфраструктурни проекта на Национална компания "Железопътна инфраструктура", два проекта на ИА "Проучване и поддържане на река Дунав" и един на ДП "Пристанищна инфраструктура".

 

 

Икономика

 • Забранен препарат, немлечни мазнини и наднормено съдържание на вода засякоха "Активни потребители" в краве масло
  23. Октомври 2017 207
  12
  0

  Само за седмица цената на едро на пакетче краве масло от 125 грама се е повишила с 9,5%, до 2,30 лева за брой. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) за движението на цените на хранителните продукти за последната седмица. По данни на комисията в сравнение с август миналата година и същия месец на настоящата поскъпването на маслото е с 43%.
  ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"