20 Април 2024събота13:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нарочно е

/ брой: 198

автор:Павлета Давидова

visibility 1557

Консултативният съвет по национална сигурност, свикан от президента Румен Радев, бе провален. Един куп министри "внезапно" се сетиха, че имат "важни международни ангажименти". Сякаш показването на фалшиви усмивки пред знайни и незнайни чуждестранни лидери ще заличи като с магическа пръчица корупционните практики у нас.
Радев привика партийните лидери, министрите, началниците на разузнаването и важните хора в съдебната система, за да се опита да намери пресечните точки в търсенето на адекватни мерки за борба с корупцията. Темата на КСНС бе обявена преди повече от месец. Участниците в съвета са потвърдили участието си. Как така всички внезапно хукнаха по света точно, когато трябваше да се вземе важно решение?
Няма как да не е нарочно, каквото и да ни обясняват. Антикорупционното законодателство би трябвало да е приоритет пред поредния протест на оръжейници. Създаването на рестрикции за крадците по високите етажи и спирането на облагодетелстването на политици и висшата администрация касаят цялата държава. ГЕРБ повтарят често, че темата им била приоритетна. Уж на първо място, но като стана въпрос за дебати и консенсус, си биха камшика.
Управляващите нарочно бойкотираха КСНС. Може би са го направили с вътрешното злорадство, че го правят напук на държавния глава. Напоследък всичко правят на инат като сърдити деца.
Какво говори обаче фактът, че управляващите се скатават от темата за антикорупцията? Нима не им е важна? Или пък ги е страх, че случайно законотворците ни ще измислят работещи правила, които спират всички подобни практики? Какво ще се случи тогава с всички "Суджуци", братовчеди, кумове, сватове, роднини и близки на гербаджийските чорбаджии... Антикорупцията ни е приоритет, ама друг път. Това беше сигналът от вчерашния ден.
КСНС може би щеше да произведе някакво общо становище. Макар и на ръба на кворума се движеше добре до момента, в който не дойде ред на консенсуса. Точно тогава заизлитаха едни ми ти самолети, пренаредиха се ангажименти и приоритети...
Дори иначе приказливият Бойко Борисов се изниза от президентството, без да каже и думичка за проваления КСНС. Тихо, почти по терлички се измъкнаха и останалите представители на управляващото мнозинство. Сякаш ги беше срам да се изправят пред медиите и да си признаят, че само са им загубили времето. Една Цецка Цачева се хвърли на амбразурата да чисти имидж на избягалите другарчета.
Два часа отне на правителствения пресцентър да измисли "извинителна бележка" на бегълците от КСНС. Почти звучи реалистично, че видите ли управляващите са много заети да градят имиджа на България пред света. По ирония на съдбата, отиват уж на форуми, които бистрят сигурността. Нашите обаче отиват с кошница, пълна с нерешени проблеми, отговорността за които в много отношения е изцяло тяхна.
Въпреки показния бойкот, ГЕРБ обясняват, че война с президента нямало. Само времето ще покаже дали гърмят по него с халосни патрони. Поне до момента военната им тактика куца, за съжаление спъва и развитието на страната.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ