Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

24 Октомври 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Опера

Петя Петрова отново е Розина в "Севилският бръснар"

Дума

6. Октомври 2017 , брой: 196   317   0
Снимка


В края на изминалия творчески сезон към богатата палитра от солистични гласове на Старозагорската опера се присъедини мецосопраното Петя Петрова. След нейните запомнящи се концертни участия на сцената на операта и на Античния форум в Стара Загора, старозагорци имат възможност да видят за първи път талантливата певица в една от нейните коронни роли - на Розина от операта "Севилският бръснар" от Джоакино Росини. Петя Петрова е участвала в 8 различни постановки на тази опера: в две постановки на Софийската опера, на сцените на Виенската Щатс опера, Щатсопер в Берлин, Щатсопер в Мюнхен, Щатсопер в Хамбург, Аудиторио де Тенерифе. Миналата година бе бурно аплодирана в ролята на Розина на ММФ "Моцартови празници" в Правец в музикално-танцовия спектакъл на операта "Севилският бръснар" на Русенската опера.
Днес от 19 ч. на сцената на Държавната опера в Стара Загора Петя Петрова ще си партнира със своите колеги: Валери Турманов в ролята на Фигаро, Николай Моцов - граф Алмавива, Пламен Кумпиков - Дон Базилио, Евгений Арабаджиев - доктор Бартоло, Яница Нешева - Берта. Участват оркестър, хор и балет на Старозагорската опера. Своя дебют в шедьовъра на Росини ще направи младият диригент Димитър Косев. Режисьор на спектакъла е Славчо Николов.
 
 

 

 

Пегас

 • От редактора
  20. Октомври 2017 206
  370
  0

  Повод за следващите редове станаха два разговора. Единият - с Анжел Вагенщайн, и другият - с моите ученици. И ключовата дума е идеал.
  С големия интелектуалец говорихме за идеала, чиято липса в партията е осезаем. Без да формулираме този идеал, ние сме обречени. Като партия, защото без него партията няма собствено лице. Идеал, противопоставен на грозната, несправедлива реалност. Идеал,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"