20 Април 2024събота12:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Популизъм

/ брой: 196

автор:Деси Велева

visibility 48

Управляващите в София за кой ли път демонстративно запретнаха ръкави, за да правят реформи, да стимулират промени в закони и да ограничават своеволията, когато вече е твърде късно. Поредната ужасно закъсняла инициатива този път цели да се ограничи високото строителство и изобщо презастрояването с мъглявите обещания за ей сега пристигащи промени в нормативни актове. Този път обещанията дойдоха от устата на главния архитект Здравко Здравков, който е решил да използва правомощията си, за да направи столицата по-уреден град.
Докато обаче очакваме да се осъществят плановете му за ограничение до 75-етажни и 15-етажни сгради в някои части на София, градът междувременно остава без въздух. Оттук - бетон, оттам - стена, и скоро няма да има нужда от административни ограничения и санкции. Средата сама ще покаже, че просто не е останало място - ни за високи, ни за ниски сгради.
Истината е, че ако бяха поискали да управляват подреден и чист град, властимащите от ГЕРБ вече щяха да са свършили работата си. Нямаше да изпадат в нелепи ситуации с оправдания за неправилни съдебни решения, както стана в кв. "Стрелбище", нито щяха да гледат глупаво на наглостта на строителя на "Милениум", който асфалтирал необезпокояван общинска зелена площ.
Отделно звучи нелепицата на самия главен архитект, че новите, бъдещи, все още невидени от никой забрани ще позволят да остане гледката на столичани към Витоша. Каква гледка, впрочем? Остана ли такава? Последните междусградови дупки със сигурност ще бъдат запълнени със заварените случаи, с вече одобрените и разрешени проекти, за които обаче от общината си притрайват.
Откога е кмет Йорданка Фандъкова, та сега да открива, че има нужда от ограничения, глоби, санкции? Иначе е чудна идеята за превръщане на София в град на електромобилността. Управниците щели да увеличават неколкократно зарядните устройства за електрически превозни средства. Защо най-напред не пуснат осветлението в крайните квартали и не оправят потрошените тротоарни плочки? Трогателната им загриженост за София е чист популизъм. Защото за унищоженото спасение няма.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ