20 Април 2024събота14:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

ЗАПИСКИ ОТ ЛУДНИЦАТА, не по Гогол

Из дебатите около оставката на Делян Добрев и по досиетата в Народното събрание, 4 октомври 2017 г.

/ брой: 196

автор:Дума

visibility 41

Антон Тодоров (ГЕРБ):
Аз съм като мумията, не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам. За ужас на червените.

Валентин Касабов (НФСБ):
Предлагам да разстреляме Делян Добрев. Вадете автоматите и почвайте да стреляте.

Цвета Караянчева (ГЕРБ):
Сега е Делян, утре кой ще бъде, вие сте тръгнали като пълчища из общините и ровите. Ние не даваме Делян.

Вежди Рашидов (ГЕРБ):
За какво го обвинявате този млад човек, малко ли нападахте мен, нямате достойнството да кажете, че нещо се свърши в тази държава. Четири обвинения срещу Цветанов, в затвора ли е, осъден ли е?! Ама ако имахте един Цветанов, нямаше да загубите изборите и да гледате така. Това не е личен акт, аз бях в Хасково и видях как те обичат хората, гледай си работата, това е война, не хващай като мене рак от емоционалност. Нямаш право да си подадеш оставката.
***

Информация от медиите:
След гласуването на оставката на Делян Добрев депутатите се заеха с Проект на решение за прекратяване на процедурата за избор на председател, заместник-председател, секретар и членове на Комисията за разкриване на документи и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.
Темата предизвика сериозни спорове, скандали и смях в пленарната зала. Най-дейни в това бяха Антон Тодоров от ГЕРБ и Славчо Велков от БСП, информира novini.bg. Първи думата взе депутатът от ГЕРБ, който атакува Велков и го обвини, че е агент на ДС. На Велков не му трябваше много и заяви, че ако някой донесе досието му от ДС, ще напусне парламента и ще дари 10 000 лева.

В скандала се намеси и Александър Симов от БСП,
който обяви, че тази ситуация му прилича на сериала "Живите мъртви", защото Антон Тодоров се е определил на мумия, както и от стихосбирка на Спас Гърневски, посветена на БКП.

Тук Гърневски поиска лично обяснение и изрецититра свое стихотворение, което гласеше:
"Ах моя, Партийо любима, макар проклета и устата, затова че още теб те, има си карам още аз мандата. Дитирамби нежни ще ти пиша, ще те възпявам, ще ти се обричам, но щом престанеш окончателно да дишаш, пред пътя ти пред ада с кеф ще коленича".

На това реагира Георги Свиленски от БСП, който призова зам.-председателя на парламента Цвета Караянчева да вземе мерки и да извика линейка.
"Този човек е за психиатрията. Там имат Спешен кабинет. Вземете мерки и повече не му давайте думата",
обяви червеният депутат.

Но това не беше всичко. Антон Тодоров не беше приключил и заяви, че ако терористите хванат специалиста по антитероризъм Велков, ще го оправят през гащите. Тук Караянчева не издържа и отне думата на Тодоров.

Велков обаче не остана длъжен и отговори:
"Аз съм офицер от българската армия и няма да отговарям на един редник от Строителни войски. Там ги оправяха и без гащи".

На финала спокойствие внесе Цветан Цветанов:
"Много е смешно, когато някой се изказва, но ние трябва да осъзнаем, че се намираме в парламента. Трябва да се придържаме към темата. Днес започнахме много емоционално. Нека да преминем към гласуване, ако няма смислени предложения",
каза той.

В крайна сметка предложението му беше прието и депутатите решиха да прекратят процедурата за избор на председател, заместник-председател, секретар и членове на Комисията за разкриване на документи и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ