18 Април 2024четвъртък18:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 195

автор:Дума

visibility 42

Градският транспорт с удължено работно време за България - Франция
БФС осигури прибирането на зрителите, които ще посетят последната домакинска среща на България от квалификациите за Световното първенство 2018 г. срещу Франция в събота. С удължено работно време ще се движат тролейбусите №1 и 2, трамваите №10, 12 и 18 и автобусите №72, 76, 94, 204, 604, както и метрото. Всички ще работят до 01.00 часа на 8 октомври съгласно постигнатата договореност с "Център за градска мобилност" и след заплащане на услугата от страна на БФС.

Над 800 французи на мача

Над 800 фена се очаква да пристигнат от Франция в София, за да подкрепят националния си отбор в световната квалификация срещу България на стадион “Васил Левски” в събота. “Петлите” ще търсят трите точки, за да се преборят за първото място в групата, както и да измият срама от 0:0 с Люксембург в Париж. Очаква се родните запалянковци да бъдат над 20 000. Нашите ще играят предимно за честта си и за защита на репутацията си на "черна котка" за Франция.


"Вечното дерби" е на 21 октомври
Левски ще приеме ЦСКА в 13-ия кръг на Първа лига на 21 октомври (събота) от 16.00 ч. СТК на БФС прие програмата за срещите от 13-ия до 16-ия кръг в Първа лига, 1/8-финалите в турнира за Купата на България, както и от 12-ия до 15-ия кръг на Втора лига. Програмата ще публикуваме в утрешния брой.


ФИФА глоби Германия с 32 000 швейцарски франка за нацистки скандирания

ФИФА глоби Германския футболен съюз заради нацистките скандирания на феновете в световната квалификация с Чехия (2:1) преди месец. Германците ще трябва да платят 32 000 швейцарски франка за действията на своите привърженици в Прага. От международната федерация изтъкват като причина за глобата "непристойното поведение" на публиката на Германия, което включва скандирания с нацисткия поздрав "Зиг хайл". Мачът се игра на 1 септември, а на тази дата преди 78 г. Германия окупира Полша, с което е поставено началото на Втората световна война.


Играч от Чемпиъншип изпревари Бейл за Футболист №1 на Уелс

Крис Гънтър изненадващо спечели наградата за Футболист №1 на Уелс за 2017 г. Крайният бранител на английския Рединг, който играе във втора дивизия на Англия - Чемпиъншип, изпревари суперзвездата на страната Гарет Бейл. Халфът на Реал Мадрид неизменно печелеше наградата 4 г., като беше сочен за фаворит и тази. През последната кампания той триумфира в Испания, а също така се окичи с титлата в Шампионската лига с "Белия балет". 28-годишният Гънтър има 81 мача за Уелс, а на клубно ниво няма големи успехи. Най-голямото му постижение е един сезон в Тотнъм, като изигра 5 мача през 2008-2009 г. Тогава защитникът беше съотборник на Бейл при "шпорите".

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 216

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 271

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 254

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ