19 Април 2024петък10:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ТАСС съчинили наказанието на щангистите ни

/ брой: 193

автор:Марин Милашки

visibility 930

Изхвърлянето на България от всички международни състезания по вдигане на тежести за една година се оказа заблуда. Скандалът тръгна от руската държавна информационна агенция ТАСС, която твърдеше, че нашата федерация е причислена към останалите девет, които са спрени от участие в официални първенства за една година заради допинг прегрешения. Според руснаците това е решено на Изпълкома на Международната федерация (IWF) в Букурещ през уикенда.
Оказа се обаче, че в румънската столица официално името на България не е споменавано никъде. Т.е. няма как да ни накажат, щом шефовете на световните щанги не са обсъждали положението ни. Доказателство е съобщението в сайта на IWF, където са оповестени решенията на Изпълкома, а България не фигурира по никакъв начин сред наказаните.
Случаят с родната федерация и хванатите 11 национали от март 2015 г. е отново в  Спортния административен съд (КАС) в Лозана. На 13 октомври ще се гледа делото на последна инстанция, а решение се очаква до края на годината. Вероятно то ще излезе преди световното в Анахайм (27 ноември - 5 декември). Досега България на два пъти печели в Лозана, а претенциите на IWF са за $250 000.
Руснаците пък обявиха, че ни наказват за неплатени $500 000. Русия е една от деветте държави, които бяха спрени за по година, заедно с Китай, Турция, Армения, Азербайджан, Беларус, Молдова, Казахстан и Украйна - на практика най-силните държави в тежката атлетика.
Запознати твърдят, че с действията си руснаците искат да припомнят, че и България трябва да бъде наказана за допинг провинението си, защото нашите са челници с 11 хванати щангисти, пред Русия и Казахстан с по 10 грешници. Нашият случай обаче ще бъде решен от КАС.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 580

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 516

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 603

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 496

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 509

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ