20 Април 2024събота16:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пак изхвърлиха щангите

Международната федерация наказва нашите заради неплатената глоба от $500 000, нашите отричат за забрана

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 74

България отново беше отстранена от участие във всякакви международни състезания по вдигане на тежести. Изпълнителният комитет на Международната федерация (МФВТ) наказва щангистите ни за една година заради неплатената глоба 500 000 долара, съобщи агенция ТАСС, като се позова на източник от изпълкома на федерацията. Този случай е още от март 2015 г., когато бяха хванати 11 национали. Тогава нашите дадоха положителен тест с анаболния стероид станозолол. В хода на разследването обаче стана ясно, че българите са жертва на чужда небрежност. Те са приемали позволения като хранителна добавка препарат трибестан, но в него умишлено бил сложен анаболът. Впоследствие нашите получиха пълна забрана за участие, но обжалваха решението в Спортния съд в Лозана и спечелиха на два пъти делата. В момента тече ново дело.
Изпълнителният комитет на МФВТ, който заседава в Букурещ, изхвърли и девет други държави заради нарушаване на антидопинговите правила. Това са Русия, Китай, Турция, Армения, Азербайджан, Беларус, Молдова, Казахстан и Украйна - на практика най-добрите страни в тежката атлетика.
От федерацията ни отрекоха да сме получили забрана. "Всичко това е лъжа, това е измислица", беше краткият коментар на президента на федерацията Неделчо Колев.
"Не е ставало въпрос за нас в Букурещ изобщо. Не знам да са ни наказали, но Колев се връща от Букурещ и ще се разбере", обяви за "ДУМА" генералният секретар на родните щанги Борислав Гидиков.
"Информацията е абсолютна измислица. Тепърва ще има явяване в Лозана по това трето дело (на 13 октомври) и решението ще е окончателно. Решение не може да се очаква преди Нова година. Решение за изваждане на нашата федерация за 1 година в момента не може да бъде наложено от IWF и не е налагано. България е на световно първенство в Анахайм, САЩ, през ноември", обяви адвокатът на федерацията Радостин Василев.
На европейското първенство за кадети до 15 и до 17 г. в Прищина България спечели втори златен медал, но вероятно това ще е  последното официално състезание за български тежкоатлети заради наказанието, което МФВТ им налага. Златния медал донесе Христо Христов при най-тежките и по-големите (+94 кг). Варненецът направи 6 сполучливи опита, като събра двубой от 355 кг след 160 кг в изхвърлянето и 195 в изтласкването. Така 16-годишният Христов затвърди доминацията си, след като миналата година стана и световен шампион. Среброто спечели Енцо Кюворге (Хол) с 332 кг (149+183), а с бронз се окичи Арсен Марденов (Рус) също с 332 кг (145+197).
Злато за България донесе и Мария-Магдалена Кирева (69) също при 17-годишните. Хасковлийката грабна отличието в изхвърлянето с 86 кг. В изтласкването обаче тя остана на първата си тежест от 95 кг и след това два пъти не успя на 100 кг. Така възпитаничката на треньора Живко Архондев остана четвърта в крайното класиране със 181 кг. Шампионка е туркинята Емине Алдъз със 190 кг (84+106).
"Добре е, че поддържаме традицията при младите неизменно да печелим медали на подобни големи първенства. Със златото Христов доказа, че е един от най-талантливите млади щангисти на планетата, отдавна не сме имали толкова класен състезател при супертежките. Искам да благодаря на всички треньори по центровете за добрата работа и да пожелая нови успехи на младите ни надежди", заяви старши треньорът на националните отбори Иван Иванов.



Христо Христов се радва на подиума в Прищина със златните медали и знамето на България

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ