25 Април 2024четвъртък23:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ПСЖ сгази Байерн, Ман Юн унизи ЦСКА

Георги Миланов игра 20 минути при загубата на "армейците" с 1:4 в Москва

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 354

Инвестицията от стотици милиони в нови звезди изглежда започна да се изплаща за Пари Сен Жермен. Новобогаташите от Париж сразиха повече от убедително един от най-големите отбори в Европа - Байерн М, на своя "Парк де Пренс". При това с повече от убедителното 3:0, а впоследствие треньорът на баварците Карло Анчелоти бе уволнен след едва 15 месеца на поста.
Дани Алвес (2) откри по-малко от 100 секунди след началото на двубоя, а доста преди паузата Единсон Кавани (31) удвои. След нея пък най-скъпият в историята на футбола Неймар (63) оформи класиката. Две асистенции направи вторият най-скъп играч Килиан Мбапе, а Неймар подаде за първия гол.
При втората атака той проби в наказателното поле и пусна отдясно на връхлитащия Дани Алвес и защитникът откри с мощен шут през краката на резервния вратар Свен Улрайх. Баварците отговориха с вихрени атаки, но ги съпътстваше малшанс пред вратата на Алфонс Ареола.
После струващият 180 млн. евро Килиан Мбапе слаломира през защитата на баварците и върна топката на границата на наказателното поле за 64-милионния Единсон Кавани (31). Уругваецът удвои с първото си докосване, като прати топката неспасяемо в ъгъла на Улрайх. До почивката инициативата беше на ПСЖ, а Кавани и Неймар не пропуснаха да вкарат.
Втората част започна с взривно темпо и Хави Мартинес (50) пропусна да намали, като ударът му беше блокиран. После Неймар опропасти страхотна контра на домакините и стреля в аут. Бразилецът не успя да вкара и от фаул, но реализира след комбинация на Дани Алвес и Килиан Мбапе. Тогава ветеранът нахлу в половината на съперника и намери младока в наказателното поле. Мбапе се подигра с финт с Дейвид Алаба и стреля от малък ъгъл, но топката беше избита. Там връхлитащият Неймар беше на линия и стреля в мрежата за 3:0.
Почетно попадение на Артуро Видал (67) след тънък пас на Левандовски беше отменено заради спорна засада. До края Кавани и Неймар пропуснаха да разгромят германския колос.
В другия мач от групата Селтик се реваншира за тежкото поражение от ПСЖ с 0:5 в Глазгоу на старта, като победи аутсайдера Андерлехт с 3:0 в Белгия. Киърън Тиърни направи страхотен пробив по левия фланг и центрира на далечната греда, където абсолютно сам и непокрит беше Лий Грифитс (38) и той с лекота откри на празна врата. Малко след почивката след детинска грешка в защитата на Андерлехт Патрик Робъртс да стреля от наказателното поле, но Серин Кара (50) отклони шута му и матира вратаря си. Питер Геркенс и Лукаш Теодорчик не успяха да оползотворят положенията си, а това стори Скот Синклер в добавеното време.
В група А Манчестър Юнайтед бе безкомпромисен при визитата си на ЦСКА Москва. Тимът на Жозе Моуриньо не показа никаква милост на „ВЕБ Арена“ и срази с 4:1 домакините. "Червените дяволи", които играха в третия си сив екип, пропуснаха поне още толкова голове, а 1 им бе отменен. Новата им придобивка Ромелу Лукаку продължи головата си серия с 2 нови попадения, а по 1 добавиха Антони Марсиал от дузпа и Хенрих Мхитарян. Близо 20 минути за домакините игра Георги Миланов, който смени Алан Дзагоев в 72-ата мин.
За последно Юнайтед бе играл в сиво през 1996 г. при гостуване на Саутхемптън и до почивката губеше с 0:3, а след мача играчите се оплакаха, че не са се различавали по най-добрия начин на терена и затова фланелките в този цвят бяха извадени от употреба. Сега обаче англичаните нямаха проблеми с екипите.


Доскоро враждуващите Единсон Кавани и Неймар се поздравяват след класическата победа с 3:0 на ПСЖ над Байерн М, за която двамата вкараха по 1 гол


Бразилецът Витиньо от ЦСКА М се опитва да удържи французина Антони Марсиал при победата на Манчестър Юнайтед с 4:1 в Москва

Снимки БГНЕС

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ