16 Април 2024вторник12:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Триумф на психопатията

/ брой: 191

автор:Валентин Георгиев

visibility 1403

Когато държавата ти затъва, а народът й я напуска, когато бандитизмът цъфти, а феодални партийни кланове на управляващата партия безнаказано дерибействат по места, в публичното пространство се пуска една от любимите димки на властта, които предизвикват шумни скандали. Темата за досиетата и комисията към тях винаги е съпроводена с наситена драматургия, защото медии и политици с настървение се опитват да извлекат дивиденти, за да заглушат истински важните проблеми и да отбият недоволството. А назначението на шайкаджията Антон Тодоров начело на въпросната комисия, определено обещава гарантирано зрелище.
Очевидно е, че партията на Борисов се опитва да неутрализира малко този свой "страж", който попрекали с дърварското си подмазвачество, като го прати на по-закрито местенце, встрани от ролята му на политически медиен таран. Засега не е съвсем ясно дали комисията няма да бъде преместена на нов адрес - на 4-ти километър, но и това ще разберем съвсем скоро. 
"ГЕРБ ще застане зад бъдещата му кандидатура, Антон Тодоров има необходимата експертиза", заяви вчера Цветан Цветанов, според когото Тодоров "би бил от полза" за нейната работа. Самата комисия също била полезна (за кого?), имала своето бъдеще, а новото предложение на левицата за нейното закриване той нарече спекулативно и несериозно.
Идеята на БСП впрочем е за преобразуването й в Институт на националната памет, чрез който да се гарантира, че архивите на ДС занапред ще бъдат обект на изследователи и историци. Защото се видя, че за тези 27 години избирателното замеряне с досиета послужи единствено за мръснишки игри, удари под кръста и разчистване на сметки. В същото време много честни хора и кадри на службите си отидоха от тоя свят омерзени и унижени, докато доста доносници бяха спасени и прикрити, за да бъдат използвани отново посредством тежките си зависимости. И днес дори някои от тях биват отново активирани, когато трябва да громят с разпенени уста и облещени до лудост очи поредната порция "врагове на държавата".
Колкото до самия Антон Тодоров, видно е, ГЕРБ постъпват класически - запушват му устата с един голям кокал... Обиграни в интриги и задкулисни маневри, те са си направили стратегически сметката, че у нас най-голям оборот се върти в магазините със санитарни потребности - подлогите свършват твърде бързо.
"Тогава съм оценявал факти, сега промяната на фактите изисква преоценка", заяви безсрамно Тодоров в едно предаване на Цветанка Ризова по повод книгата му "Шайка". И още: "ГЕРБ е наблъскан с ченгета. Бащата на Цветан Цветанов - Генчо, е бил на ключова длъжност в Държавна сигурност", казва бъдещият шеф на комисията по досиетата в друго свое признание с дата 1 декември 2013 г. по Нова телевизия... Няма спор, Тодоров е майстор по слухтенето, "добър анализатор", както го определя Цветанов. Ще бъде ли обаче така добър същият да разкрие истината и за своите работодатели, или ще продължи в стил "покаяние" - питам риторично, разбира се. Ще спестя отговора, известен на всички, от хигиенни съображения.    

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 174

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 159

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 174

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ