20 Април 2024събота01:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Шарл Азнавур с първи голям концерт у нас

Легендата на френската музика ще поднесе на българската публика най-доброто от 70-годишната си кариера

/ брой: 191

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 148

Легендата на френската музика, откритието на Едит Пиаф, знаменитият Шарл Азнавур ще изнесе за първи път у нас голям концерт на 30 ноември в зала "Арена Армеец" по покана на Продуцентска компания "Арт БГ", научи ДУМА от Елиза Стоева. Специално за събитието арената ще бъде преобразена във френски театрален салон с декори и червен килим, а местата ще бъдат ограничени за 5500 души, които да се потопят изцяло в атмосферата на френския шансон и джаз. Събитието се осъществява в партньорство с Френския културен институт.
На достолепната възраст 93 години Азнавур е в страхотна форма и не е спирал да концертира през последните няколко години в най-големите световни зали с нестихващи овации от страна на публиката. В София ще го видим в рамките на есенното му турне, преминаващо още през Сидни, Париж, Виена, Лондон.
Азнавур получи на 24 август може би най-голямото признание за изключителната си 70-годишна кариера - той стана първият френски изпълнител със звезда в Алеята на славата в Холивуд. Чаровният французин е и един от рекордьорите за най-дълголетен артист на съвременната музикална и театрална сцена.
Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. Азнавур създава песни преди всичко за любовта, които изпълнява на 5 езика. 100 милиона продадени албума, 1200 песни, 80 филма, 294 албума, хиляди концерти в над 90 държави - това е накратко активът на този знаменит артист.
Песента, която печели любовта на феновете из цял свят и изстрелва Шарл на първо място в много държави, се нарича "She" - включена е и в саундтрака на блокбъстъра "Notting Hill". Други негови хитове са "La Mamma", "La Boheme", "Paris Au Mois D'aout", "Tous les visages De l'amour", "Et Moi Dans Mon Coin" и много други.
Билетите за ексклузивния концерт вече се продават в мрежата на Ивентим на цени между 60 и 150 лв. и ВИП пропуски на цена 200 лв.


Снимка "Арт БГ"


 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ