08 Май 2024сряда17:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Излиза албум на Арета Франклин с Кралския филхармоничен оркестър

/ брой: 191

автор:Дума

visibility 48

24-годишната Арета Франклин подписва през януари 1967 г. с "Atlantic Records" и започва една от най-знаменитите кариери в музикалната история, издавайки 5 хита в Щатите само за същата година. "Rhino" ще отпразнува 50-годишнината на историческото събитие, предоставяйки ни възможността да чуем класическите й записи, както никога досега.
"A Brand New Me: Aretha Franklin With The Royal Philharmonic Orchestra" комбинира гласа на Кралицата на соул музиката и най-известните й песни за "Atlantic Records" с нов аранжимент, записан от Кралския филхармоничен оркестър - Лондон. Албумът ще излезе на 10 ноември на CD, LP дигитално и за слушане във всички дигитални платформи.
В "A Brand New Me" чуваме уникалния глас на Арета Франклин, преплетен с нов оркестров аранжимент. Кралският филхармоничен оркестър записва музиката в Abbey Road Studios в Лондон, а прекрасните беквокали са изпълнени от носителката на "Грами" Пати Остин, която тази година имахме щастието два пъти да слушаме на живо в България.
Резултатът е безсмъртен запис, запазил соул, груув и госпел силата на Франклин и обичания й глас. Сред отличаващите се песни са новите версии на класически арендби хитове, оглавили класациите на Билборд, като "Respect", "Think", "Don't Play That Song (You Lied)" и "Angel".
Албумът е продуциран от Ник Патрик и Дон Рийдмън, гениите зад огромния успех на "If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra", наскоро оглавил класациите в няколко държави и продал над 1,5 милиона копия по света.
Главният мениджър на Кралския филхармоничен оркестър Джеймс Уилямс казва: "Кралският филхармоничен оркестър е дълбоко развълнуван от участието си в този нов запис, комбиниращ иконичния глас на Арета Франклин с пищен нов аранжимент към най-големите й хитове с пълен оркестър. Това предоставя на цяло ново поколение различен прочит на творчеството на легендарната певица."
Албумът "A Brand New Me: Aretha Franklin With The Royal Philharmonic Orchestra" ще бъде на музикалния пазар у нас от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 273

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 227

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 237

/ брой: 84

За наше добро

visibility 248

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 255

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ