25 Април 2024четвъртък05:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Роналдо и Реал удариха Борусия

Португалецът с 2 нови рекорда, Попето титуляр за Спартак М при 1:1 с Ливърпул

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 15

Крепостта на Борусия в Дортмунд най-после бе превзета от испанския колос Реал Мадрид. В мач от II кръг в група H на Шампионската лига "Кралският клуб" срази с 3:1 лидера в Бундеслигата на стадиона му "Сигнал Идуна Парк" и така постигна първа победа като гост в Дортмунд. Гостите бяха по-агресивният тим на терена и Гарет Бейл (18) откри рано, но 4 мин. по-рано холандският съдия Бьорн Кауперс подмина игра с ръка на капитана им Серхио Рамос в собственото наказателно поле. Суперзвездата Кристиано Роналдо (49) удвои аванса на "кралете", а французинът с габонски произход Пиер-Емерик Обамеянг (54) върна надеждите на домакините, преди португалецът да сложи край на спора за 3:1 в 79-ата мин.
Той закръгли две страхотни постижения, като мач №400 за Реал, за който има вече 411 гола, т.е повече от гол на мач. 
Роналдо отбеляза 4-ото си попадение в ШЛ през сезона със запазения си израз на радост - мощен подскок и вик "Сиии" (Дааа). Камерите обаче уловиха и русо момиченце, което на трибуната го имитира умело, а тези кадри срещнаха сериозен интерес в социалните мрежи.  
В другия мач от група H Тотнъм срази с 3:0 кипърския аутсайдер АПОЕЛ Никозия с 3:0 след хеттрик на Хари Кейн (39, 62 и 67). Живко Миланов не игра за кипърците заради контузия.
Капитанът на националния тим Ивелин Попов бе титуляр за Спартак в Москва срещу Ливърпул в битка, която приключи 1:1 с "бразилски" голове на Фернандо (23) за московчани и на Филипе Коутиньо (31) за англичаните, на които не бе зачетено попадение на Садио Мане заради засада.
Смяната на Попов породи съмнения, че е предизвикана заради контузия, но шефът на медицинската служба на Спартак Михаил Вартапетов обяви, че състоянието на Попов и на Самедов не е тревожно. Попов е наказан за световната квалификация с Франция на 7 октомври в София, но ще бъде готов за мача в Люксембург 3 дни по-късно.

Топ 10 по мачове в ШЛ
 1. Икер Касияс (Реал М и Порто) 177
 2. Паоло Малдини (Милан) 174
 3. Шави Ернандес (Барселона) 173
 4. Кларънс Зеедорф (Аякс, Реал М, Интер и Милан) 163
 5. Раул Гонсалес (Реал М и Шалке) 161
 6. Хавиер Санети (Интер) 160
 7. Райън Гигс (Манчестър Юнайтед) 159
 8. Пепе Рейна (Барселона, Виляреал, Ливърпул, Байерн и Наполи) 159 мача
 9. Джанлуиджи Буфон (Парма и Ювентус) 152
10. Джейми Карагър (Ливърпул) и Кристиано Роналдо (Спортинг, Манчестър Юнайтед и Реал М) - по 150


Кристиано Роналдо получава поздравления от съотборника си Гарет Бейл за гол във вратата на Борусия. Португалецът се разписа 2 пъти, а уелсецът - 1, за победата на Реал М с 3:1 в Дортмунд
Снимка БГНЕС


Ивелин Попов (вдясно) се бори за висока топка с Трент Александър-Арнолд в мача Спартак - Ливърпул, завършил 1:1 в Москва

Снимки БГНЕС

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ