29 Март 2024петък12:42 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Херо респектиран от Хофенхайм

/ брой: 190

автор:Дума

visibility 31

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо е респектиран от Хофенхайм, който гостува довечера в Разград в мач от II кръг в Лига Европа. Сблъсъкът от 22.05 ч. ще се излъчи по БНТ 1. Бившият селекционер на България смята, че футболистите му са готови да се опълчат на германския тим, който е втори в Бундеслигата с 14 т., на 2 т. от лидера Борусия Д и с 1 пред доминатора Байерн М.
"Хофенхайм е силен и класен съперник. Той доказа това с резултатите си, не бива да допускаме грешки. Излизаме за победа. Те имат предимство. Разузнахме ги добре. Дисциплинирани са и добре подготвени, както физически, така и тактически. Могат да променят постройката си по време на мач. В наш плюс е опитът, който притежават футболистиге ни в Европа. Предимство е още, че играем у дома", заяви Херо.
Германският треньор на вратарите на Лудогорец Бернд Дреер заяви за официалния сайт на Хофенхайм, че българският шампион е "по-скоро бразилски отбор". В думите му има доста истина, защото сред "орлите" има 10 бразилци.
"Трябва да се каже, че при Лудогорец не става въпрос наистина за български отбор. Това е по-скоро бразилски тим. Отборът от доста време е най-добър в българската лига и в много мачове не среща почти никаква съпротива. Затова понякога на футболистите им е трудно да се мотивират", обяви Дреер, бивш наставник на вратарите в Байерн (2003 - 2008 г.) и Шалке (2009 - 2012 г).


"Лудогорец има сходни условия като отборите от Бундеслигата, модерна отлична база и качествен състав. Клубът много прилича на Хофенхайм, който също изскочи от нищото. Лудогорец играе офанзивен футбол с много притежание на топката. Много ще ми бъде интересно да видя как ще завърши срещата. Ние сме малка страна и се радваме, когато получим възможност да се покажем на европейската сцена", обяви пък игралият от 1995 до 2003 г. в германския Щутгарт Красимир Балъков пред немски медии.

 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ