20 Април 2024събота01:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП започва национална кампания за бюджет 2018

Гледайте Германия, мислете за България. Една от причините за ситуацията там са безпринципните коалиции, заяви Корнелия Нинова

/ брой: 189

автор:Юлия Кулинска

visibility 649

БСП започва регионални и национални дискусии за бюджет 2018. Няма да го претупаме като управляващите "на тъмно" и за две нощи. Това обяви вчера Корнелия Нинова след заседание на ИБ на партията. "Ще се срещнем с учители, земеделци, лекари, потребителски организации, хора с увреждания, организации на майки, за да можем, като влезем в НС, да го направим със самочувствието, че представляваме техните интереси и ги отстояваме. Започваме с образованието, което е приоритет за нас", съобщи лидерът на БСП. "Ситуацията е предбюджетна. Бюджетът е законът, който определя ключово политиките на партиите, отношението към икономиката и социалните системи", коментира Нинова. Бюрото е обсъдило алтернатива за основния финансов план за догодина, БСП е готова с бюджетната си прогноза, с макрорамката, с конкретни предложения за различните сектори.
Гледайте Германия, мислете за България, ако сте родолюбци, призова Нинова по повод резултатите от изборите в Германия. По думите й една от причините за резултата там са безпринципните големи коалиции. "Съюзът ХДС/ХСС с кандидат Ангела Меркел получи спрямо изборите през 2013 г. с 8% по-малко подкрепа. Резултатът на социалдемократите пък е с 5% по-малък в сравнение с този преди 4 г. За първи път в следвоенната история на Германия влиза "Алтернатива за Германия" с близо 13%", обобщи Нинова и уточни, че формирането на кабинета е изключително важно и за бъдещето на ЕС. Лидерът на БСП посочи, че още през април левицата предупреди какво може да се случи. Според нея големите коалиции са унищожили системните партии и традиционната политика. Нинова смята, че това е практиката и на политическата класа в България през последните 27 г. Тя е категорична, че когато политиците се обединяват за собствен интерес, а не в интерес на народа, се получава подобен резултат. "Пет месеца по-късно от нашите избори позицията ни против коалиция с ГЕРБ се потвърждава дори чрез вота в Германия. Казваме го на наши и на чужди политици, които продължават, скривайки се зад "интереса на България", да работят за сливането на БСП и ГЕРБ", обясни Нинова защо смята, че съюз между ляво и дясно е пагубен.
"За разлика от Германия Борисов не само не се разграничи от националистите, а управлява с тях. Те ще се укротят, ако им дадат още една порция от властта", твърди тя. Нинова напомни, че преди изборите БСП никога не е определяла с кого би се коалирала след вота, макар да е отчитала близостта в програмите с "Обединени патриоти". "Какво се случи след изборите? Патриотите се отказаха от това, което най-много ни сближаваше като програми. Нито се преизчислиха пенсиите, нито има полицаи във всяко село", отбеляза Нинова. "Различното в Германия е, че системните партии са заявили, че ще поставят алтернатива за изолация за "Алтернатива за Германия". Разграничават се и се притесняват от тази партия. Различното в България е, че правителството на Бойко Борисов не само че не се разграничи от националистите, а и управляват заедно", анализира Нинова.


Снимка Емилия Костадинова


БСП е готова с бюджетната си прогноза, с макрорамката, с конкретните си предложения за различните сектори,заяви Корнелия Нинова



Никакви договорки за ВСС не е имало
Не сме влизали в никакви договорки с другите парламентарни партии за членове на ВСС и продължаваме с тази политика, заяви Корнелия Нинова. "Тези дни чухме много мнения, че някъде сме се събрали, че задкулисно сме се договорили. Искаме доказателства. Малка държава сме. Няма скрито-покрито. Който твърди, че сме се събрали някъде и сме се уговорили за избор на ВСС, моля да предостави доказателства за това. Обратното е просто голословно твърдение", заяви лидерът на БСП. Тя припомни, че само БСП е предложила 6 кандидатури за членове на ВСС от квотата на НС и няма логика да се влиза в договорки.
Речите на президента Радев пред ООН са блестящи като послание и пример за правене на политика - европейска, световна и за България, оцени Нинова посещението на държавния глава в САЩ.



 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ