26 Април 2024петък15:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ се опълчиха на кмета си в Хасково

Партийците внезапно обвиниха Добри Беливанов в некадърност, интриги и сплетни

/ брой: 187

автор:Дума

visibility 25

Ръководството и общинските съветници от ГЕРБ се опълчиха и се разграничиха от кмета си в Хасково. Действията на Добри Беливанов още от първия ден на управлението му носят само разочарования, посочват гербаджиите в декларация. "Няма как да кажем на хората, че "добрият администратор" всъщност не е никакъв администратор. Защото той допусна интриги, сплетни и дребнотемие да определят дневния ред на общината. Искахме кмет, който да управлява компетентно, справедливо и прозрачно. Беливанов беше такъв, но явно властта и ласкателите го превърнаха в кмета, който ние никога не сме искали. За съжаление действията на градоначалника още от първия ден на управлението му носят само разочарования", пишат хасковските гербаджии.
В позицията местната структура на партията изброява основни политики, по които смята, че в Хасково не е направено нищо - от монтирането на бариера на входа на общината до несправянето с бездомните кучета. Липсвала каквато и да е инициатива и позиция за замърсяването на питейната вода с уран. Кметът се провалил и при зимното снегопочистване. Администрацията работела изключително мудно и сред гражданите зреело недоволство, че местната власт не изпълнява задълженията си. "Липсва комуникация и инициатива при преговори с инвеститори, затова те бягат от Хасково и насочват проектите си към съседните общини. Няма диалог и прозрачност при вземане на решения в управлението на общината, а зам.-кметовете и експертите са напълно изолирани от Беливанов. Той проявява пълна безстопанственост спрямо общинската собственост. Няма проекти за благоустрояване на града дори в предоставените от държавата имоти, в това число парка зад ДНА, за който кмета половин година отлага проектиране", обясняват гербаджиите. Те внезапно се сетиха, че кметът избягва срещи с гражданите при проблеми, свързани с храната, ремонтите и условията, при които живеят децата в градините и учениците. Той абдикирал и от отговорностите си и не се появявал пред обществеността нито лично, нито чрез медиите.
"Няма общински проекти. Реализират се само такива, финансирани със средства от еврофондовете или от държавния бюджет. Неглижират се проблемите на селата. Не се изпълняват ангажименти към кметовете за собствен бюджет и благоустрояване. Беливанов обеща канализация на кв. "Болярово", а впоследствие се оказва, че той дори не е подал документи за този проект", възмущават се от ГЕРБ в Хасково. Те припомнят и разследванията срещу общината по повод някои съмнителни сделки и сриване имиджа на местната власт заради съмнения за корупция и зависимости. Цитира се "златния" светофар, багер, купен на многократно по-висока цена, 400 откраднати радиатора и пълна безстопанственост.
Все пак от общинското ръководство на ГЕРБ твърдят, че не са обсъждали възможността да поискат кметската оставка.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 193

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 222

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 154

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 235

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 216

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 193

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 217

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ