08 Май 2024сряда14:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Френските националисти ще се реформират

Партията ще остане крайнодясна и евроскептична, обяви Марин льо Пен

/ брой: 186

автор:Дума

visibility 17

Лидерът на френската партия "Национален фронт" Марин льо Пен заяви, че предстои реформа на организацията, като политическите възгледи ще бъдат запазени, предаде Ройтерс. Льо Пен подчерта, че партията ще остане крайнодясна и ще продължи да е против Европейския съюз и за "национален суверенитет".
Крайнодясната партия е отслабена и разцепена след поражението си във френските президентски избори. Заместникът на Льо Пен Флориан Филипо дори напусна партията заради разногласия с лидерката на "Националния фронт". По-рано Льо Пен обвини своя заместник в конфликт на интереси и го понижи. В отговор Флориан Филипо заяви, че напуска партията, тъй като не желае да бъде неин заместник-председател "за нищо".
"Националният фронт" без съмнение ще се възстанови. Има много талантливи хора, много хора със съответните данни... които ще поведа", убедена е обаче Марин льо Пен.
"Националният суверенитет е основата на нашата борба. Ние ще продължим да се борим с Европейския съюз от цялата си душа, защото той е инструмент за отстраняването и обедняването на народа ни", подчерта Марин льо Пен, цитирана от Газета.ру.
В началото на септември в едно друго свое изказване тя се опита да си върне титлата на главен съперник на новия френски президент Еманюел Макрон. Льо Пен обяви, че е решена да превърне "Националния фронт" в сила, която ще осъществи "промяна" в страната в противоборство с президента Еманюел Макрон. "Нашето политическо семейство единствено е способно да въплъти истинската промяна", увери ръководителката на "Националния фронт", победена от Макрон във втория тур от президентските избори.
В стремеж да сплоти своя лагер, раздиран от вътрешни борби, тя оприличи своята антиимигрантска партия на пиедестал, който ще осигури политическа и идеологическа стабилност във Франция "и върху който утре ще бъде изградена голямата промяна".
Очаква се в началото на 2018 година "Националният фронт" да смени името си. Самата Льо Пен обяви, че започва срещи със своите привърженици в цялата страна, за да се посъветва как да промени партията отвътре.
Едно ново име би помогнало на Марин льо Пен да се дистанцира от старата гвардия в партията, включително от баща й Жан-Мари льо Пен, който беше изхвърлен от "Националния фронт" от собствената си дъщеря, подела кампания за излъскване имиджа на партията, отбелязва АП.



Заместникът на Марин льо Пен Флориан Филипо напусна партията заради разногласия с лидерката. По-рано Льо Пен го обвини в конфликт на интереси и го понижи. В отговор Филипо заяви, че напуска партията, тъй като не желае да бъде неин заместник-председател "за нищо"


БГНЕС

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 151

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 133

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 114

/ брой: 84

За наше добро

visibility 112

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 115

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ