28 Март 2024четвъртък15:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фандъци в София

/ брой: 185

автор:Светла Василева

visibility 2317

Ще запазим паветата на бул. "Дондуков", кълнеше се преди по-малко от три месеца столичният кмет Йорданка Фандъкова. От вчера обаче "пее" друга песен. Вместо да павира, ще фандира, сиреч ще асфалтира участъка между ул. "Раковски" и бул. "В. Левски". Както обикновено, извиненията са благовидни и в името на добруването на столичани. Асфалтът щял да свали нивата на шума, запрашеността и нямало да изнервя шофьорите. Ама това, че асфалтовите настилки в натоварените участъци в София след няма и месец-два стават на вълни, нито дума. Затова, че след зимата релефът им наподобява на швейцарско сирене и дупките по тях са коя от коя "по-живописни", кметът разсеяно мълчи. И защо да фокусира вниманието на гражданите върху тези нелицеприятни детайли, след като ремонтите на асфалта (той не е вечен като паважа), особено аварийните, са блага работа. Хем да демонстрира загриженост, хем да осигури работа на строителните фирми, хем да отчете дейност. Нещо като три в едно, само дето за сметка на данъкоплатците.
Номерът с паветата беше пробван вече на бул. "Прага", който в последния момент се лиши от тях и беше... фандиран. Аргументите бяха същите като за бул. "Дондуков". Все в името на столичани. Заповед на ексминистъра на културата Вежди Рашидов обявява всички паважни улици в София за недвижима културна ценност от местно значение. Защо ги рушим тогава и лишаваме столицата си от колорит? Защо я превръщаме в една от многото скучни асфалтово-бетонни джунгли, каквито по света вече има под път и над път?
Ами да махнем и паветата от бул. "Гоце Делчев", че и жълтите от Ларгото, бул. "Цар Освободител" и "Московска". Понеже нервят шофьорите, запрашават и шумът от трафика по тях е по-висок, отколкото по асфалта. Като едното нищо ще го направи столичният кмет! Защото е къде по-лесно да остави валяците да фандират целия град, отколкото да признае, че не може да се справи с  настилка, оцеляла над 100 години, и не може да намери майстори, които да я полагат и поддържат. Фандъци в София. Както е тръгнало, от край до край. Неспасяемо.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ