28 Март 2024четвъртък20:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Две български рок звезди канят на рождения си ден 50 000 фенове

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 430

В компанията на 800 свои колеги музиканти и 50 000 фенове ще отбележат рождените си дни фронтменът на група "Остава" Свилен Ноев и баскитаристът и съосновател на "Епизод" Симеон Христов. На 22 септември, когато рокаджиите отбелязват личния си празник, бандите им ще забият на мегаконцерта "Rock in Bulgaria" на Националния стадион "Васил Левски". Своите 42 години Ноев ще посрещне с микрофон в ръка, а Христов ще покаже какво значи да празнуваш с баскитара. Тортата със свещички двамата ще заменят с емоцията да свирят заедно със 100 български рок групи, подкрепени от Симфоничния оркестър и Смесения хор на Българското национално радио. "Остава" и "Епизод" са част от официалната селекция и ще се включат в репертоара, предлагащ  43 световни рок хита, които всички музиканти ще изпълнят заедно.
Концертът на 22 септември започва в 17 ч. и ще продължи до полунощ. Освен "Остава" и "Епизод", участват "Ахат", "Тангра", Милена Славова, Силвия и Теди Кацарови с бенд, Babyface Clan, Светльо Хиподилски & The Legends, Станислав Сланев-Стенли, "Контрол", "Конкурент", "Монолит", "Еридан" и др. Акцент в шоуто е специалният репертоар с аранжименти, дело на диригента Нелко Коларов, който ще бъде изпълнен от всички рокаджии, заедно със Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР. Режисурата, включваща фолклорни формации, балет и визуални ефекти, е дело на Христо Димитров, основателя на ансамбъл "Българе". Фронтмен на чуждестранното участие в шоуто е американската звезда Джо Лин Търнър, подкрепен от "Пушкинг Комюнити" и "Волная стая" от Русия, Джордж Гакис с "Трабъл Мейкърс" от Гърция, Изи Диззи, Боян Стойков (Македония) и Белла Си - българска вокалистка в швейцарската "Евровизия 2016". Репертоарът съдържа най-големите световни рок хитове за всички времена, сред които парчета на "Дийп пърпъл", "Металика", "Куин", "Лед Цепелин", "Toто", "AC/DC", "Гънс Ен' Роузeс", "Скорпиънс". Зад мегаконцерта стои едноименната продуцентска компания "Rock in Bulgaria". С мащабите си шоуто е на път за засенчи феномена Rockin'1000, с който миналата година Италия влезе в Гинес, коментира продуцентът Иван Алексиев.



Свилен Ноев от "Остава"                                                                     Симеон Христов от "Епизод"
 
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ