25 Април 2024четвъртък01:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

На турските ВВС не им достигали пилоти

/ брой: 185

автор:Дума

visibility 978

Недостигът на пилоти в турските ВВС е достигнал критични нива, съобщи руският вестник "Комерсант", като се позова на информация на анализатора от медията "Ал Монитор" Метин Гурджан. След миналогодишния опит за преврат срещу президента Реджеп Ердоган от редовете на ВВС са били уволнени или са били арестувани 1725 военни пилоти, а броят на генералите във ВВС е бил намален наполовина - от 74 на 32 души.
За да реши проблема, Анкара е предприела няколко мерки. Минималният срок на военната служба на летците е увеличен до 18 години, правителството се е обърнало към НАТО с молба за изпращането на авиоинструктор, но тази молба не е била удовлетворена. Освен това е бил издаден и указ за връщане в строя на пилотите от запаса, и от гражданската авиация.
В статията се отбелязва, че през 2012 г. срокът на задължителната служба за турските военни пилоти е бил съкратен от 15 на 13 години и стотици офицери за били уволнени. Много от тях си намерили работа в гражданската авиация. Сега военните предлагат висока заплата и бонуси, за да върнат тези пилоти на служба. Освен това гражданските авиокомпании в Турция са били задължени да вземат на работа бивши военни пилоти само след като те са изпълнили ангажимента си към ВВС. Онези, които напуснат военна служба преди изтичането на минималния срок, ще бъдат лишени от пилотските си разрешителни.


Турската авиация е една от най-многобройните в НАТО.
На снимката - изтребители Ф-16

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ