20 Април 2024събота13:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Върнаха заради нарушения делото срещу кмета на Пловдив

Констатирано е, че Иван Тотев и още двама души са извършили престъпления, но в обвиненията имало противоречия

/ брой: 184

автор:Дума

visibility 73

Окръжният съд в Пловдив прекрати съдебното производство срещу кмета на Пловдив Иван Тотев и върна делото на Софийската градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения, съобщиха от съда в Пловдив. Делото е по обвинителен акт на СГП, с който са предадени на съд Иван Тотев, зам.-кметът Димитър Кацарски и кметът на район "Западен" Димитър Колев. Срещу всеки от тях са повдигнати обвинения за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди, и случаят е особено тежък.
Пловдивският съд прие, че в хода на досъдебното производство са допуснати съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на правото на защита на обвиняемите и защитниците им. Констатирано е, че според обвинението тримата обвиняеми са извършили престъпление като съучастници, но в обвиненията срещу тях има противоречия. Дадени са указания, ако прокурорът реши да повдигне ново обвинение, да посочи конкретно кои норми, какви права и задължения те не са изпълнили или превишили.
Разпореждането подлежи на протест и обжалване пред пловдивския Апелативен съд в 7-дневен срок.
Тотев бе обвинен заради нередности около зоопарка в Пловдив. Твърди се, че е нанесъл врени на общината за близо 700 хил. лв. при нарушаване на обществените поръчки за извършените строително-монтажни дейности.
ДУМА припомня, че преди около 2 месеца спецзвеното "Антикорупция" предаде на съд Тотев, Кацарски и Колев. Те са обвинени в престъпление по служба, свързано с изграждането на "Зоокът"-Пловдив. Тотев е нарушил служебните си задължения, като процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя "Запрянови 03" ООД в нарушение на Закона за обществените поръчки. Всичко е задвижено и без да е одобрен идеен инвестиционен проект, а към момента на откриването на зоопарка не бе одобрена и количествено-стойностната сметка за проекта. Констатирано бе, че не е изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. От неизпълнените изисквания на закона Тотев набавил облага за търговското дружество в размер на 689 869,70 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ