19 Април 2024петък16:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Евростат" отчита подобрение на строителния сектор у нас

/ брой: 184

автор:Дума

visibility 307

Производството в строителния сектор на Европейския съюз и в частност на еврозоната отбелязва през юли повишение за втори пореден месец, като "Евростат" отчита добър подем и на строителството в България след известна слабост месец по-рано.
Строителството в България нарасна през юли с 0,6% спрямо предходния месец, когато се сви слабо с 0,1 на сто. На годишна база производството в строителния сектор на нашата страна се увеличи със 7,9% спрямо юли 2016-а, след като месец по-рано строителството нарасна с 8,1% и след ръст с цели 11,8% през месец май.
По този показател България се нарежда на четвърто място по най-добро темпо на растеж сред останалите страни - членки на ЕС и представлява трайно повишаване на строителната бизнес активност от пет месеца насам, след като през март строителството нарасна с 5,2% спрямо март 2016-а, излизайки на позитивна територия за пръв път от петнадесет месеца от декември 2015 година.
Като цяло в ЕС производството в строителния сектор се увеличи през юли с 0,5% спрямо юни, когато нарасна с 0,3 на сто. В същото време строителството в еврозоната се разшири по-скромно с 0,2% за втори пореден месец. На годишна база обаче строителството в еврозоната забави темпото си на растеж през юли до 3,4% от 4-месечен връх от 4,3%, постигнат през юни, а в рамките на целия Европейски съюз се повиши с 3,6%, но след растеж с 4,1 на сто месец по-рано.
През юли най-силен ръст в строителството на месечна база е отчетен в Швеция - 7,9%, Полша - 4,3%, и Словакия - 2,8%, докато най-силен спад е регистриран в Словения - 8,6%, Чехия - 2,5%, и Унгария - 2,1%. Лидер при експанзията в строителния сектор на годишна база е Унгария с ръст от 22,6%, следваната от Швеция - 21,2%, Полша - 19,8%, Словакия - 14,7%, и България - 7,9%.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 205

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 210

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 220

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 204

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ