25 Април 2024четвъртък14:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Черно тото" в Разград?

От дни в Пловдив коментират, че Лудогорец ще обърне Ботев Пд с 2:1, след като губи до почивката

/ брой: 184

автор:Дума

visibility 298

Последната среща от IX кръг на Първа лига между Лудогорец и Ботев Пд беше скандализирана от подозрения за "черно тото". Шампионите стигнаха до обрата с 2:1, след като на почивката губеха с 0:1. За този развой на мача коефициентът е бил 1:26. Пловдивският сайт marica.bg още в събота съобщи, че срещата в Разград ще завърши именно по този начин и "Ботев ще поведе рано в резултата и след това ще инкасира загуба на хендикап". В Делиормана всъщност стана нещо, което досега почти не се беше случвало в Първа лига, а именно да бъде свирена дузпа срещу Лудогорец. В ситуацията националът Георги Терзиев фаулира Фелипе Бризола, а капитанът на "канарчетата" Лъчезар Балтанов (5) не сгреши от бялата точка. До края на полувремето "орлите" доминираха, но така и не стигнаха до гол. През второто Марселиньо (48) набързо изравни след брутална грешка на Ради Терзиев, който не успя да изчисти лесна топка, а вместо това я върна към вратаря Иван Чворович и притичалият бразилец я мушна във вратата на сърбина, който е пазил и на разградчани. Пълният обрат дойде в 80-ата мин., когато след центриране от корнер украинският защитник Игор Пластун бе оставен непокрит и вкара с глава. Жуниор Кишада (88) излезе на чиста позиция, но шутира сватбарски високо над гредата. В 90-ата мин. Густаво Кампаняро падна в наказателното поле, но главният съдия Николай Йорданов не свири дузпа.
В добавеното време Пластун изби от голлинията топката, летяща към вратата на Ренан. Поради контузии гостите бяха без основни футболисти - Тодор Неделев, Крум Стоянов и Йордан Минев, който до лятото също носеше зеления екип.
В Пловдив се мълви още, че играчите на Николай Киров-Белия са получили премии именно от собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев за победата над Левски с 2:1 предния кръг, а преди това той е стимулирал финансово "канарите" и за тежката домакинска загуба от ЦСКА-Сф с 2:6 в края на август.
"Доволен съм само от победата и характера, който показахме. Нямаме достатъчно дълбочина в състава. Футболистите са уморени от мачовете в Европа и няма достатъчно динамика в нашата игра. Ботев Пд е добър отбор, особено в атака. Когато им позволиш да играят, имаш проблеми, както ние имахме през първата част. Битката за титлата ще продължи до последно", обяви треньорът на Лудогорец Димитър Димитров. През 2014 г. Херо за кратко беше спортен директор на пловдивчани.
"След по-добро първо полувреме през втората част се поддадохме на пресата на противника. Те взеха инициативата, отбелязаха гол и след това тръгнаха по-сериозно в атака. Трябваше да изиграем по-умно началото на втората част, но допуснахме ранен гол. Нямаме равностойни заместници на скамейката и когато стане сгъстен цикъл, е доста трудно да се справяме. Това обаче е проблем на всички наши отбори", призна наставникът на Ботев Николай Киров-Белия, извел отбора до победи над Лудогорец във финала за Купата и за Суперкупата на България.



Капитанът на Ботев Пд Лъчезар Балтанов (вдясно) се бори за висока топка с бразилеца Лукас Саша пред погледа на капитана на Лудогорец Марселиньо. Двамата капитани вкараха по 1 гол, но Лудогорец победи в Разград с 2:1 след обрат
Снимка ludogorets.com

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ