25 Април 2024четвъртък12:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Българите в руснаци не стрелят

В помощ на Бойко Борисов

/ брой: 184

автор:Дума

visibility 1713

Тези дни, дали покрай русофобските истерии около 9 септември, дали заради дивотиите на премиера за готовността му да воюва в НАТО срещу Русия, руски медии напомниха случка от началото на лятото. Естествено, тогава раболепните родни медии не гъкнаха за станалото. И понеже очевидно няма кой да му каже на Борисов как трябва да се държи един премиер, предлагаме му съобщението на руските медии едно към едно, белким му светне за какво иде реч.   

Сайтът на изданието "Военное обозрение" разкри един натовски секрет от средата на лятото: по време на ученията на Алианса в Румъния през юни т.г., местните организатори са поставили в качеството им на мишени дървени фигури на руски войници. Да създадат, така да се каже, обстановка, по-близка до бойната. Не са отчели обаче спецификата на южните си съседи: българските войници и офицери категорично отказали да стрелят по такива мишени. Защото, както е известно, "българите не стрелят в руснаци"! И въпреки уговарянията от страна на домакините и натовските командващи, офицерите от българската армия защитили патриотичната позиция на войниците. След това румънските организатори са се извинили и сменили мишените.
Според източника на информацията, у върховното командване на НАТО нивото на недоверие към българите се е повишило. Източник, пожелал анонимност, от Министерството на отбраната и Генералния щаб на България, твърди, че у българите недоверието към НАТО каквото е било, такова си е останало и след влизането на страната в Алианса.
Както коментира новината българският политолог Георги Коларов, факт е, че България е единствената източноевропейска страна извън рамките на бившия СССР, в която хората могат да се похвалят, че знаят руски, доколкото са се възпитавали в духа на ценностите на руската култура: както през Златния и Сребърния век, така и при социалистическия реализъм.
"На много граждани на страната (включително войници и офицери от българската армия) майките или съпругите са рускини. По времето на социализма стотици хиляди българи с години работеха в Русия, в това число в Сибир, и събраха прилично състояние. И ако техни наследници са попаднали в армията, от тях никак не може да се очаква да стрелят в руски военни - нито в качеството им на мишени, нито реално. Българите са най-големите приятели на Русия", каза Коларов.
По думите му присъствието на София в Брюксел е гаранция, че в Североатлантическия алианс няма да има консенсус за противопоставяне срещу Русия. "Българските войници и офицери охотно биха стреляли в мишени, нашарени с униформите на турската армия, но не и в условни руски войници. Членството на Българии в НАТО не може да разруши създадените отношения на братска дружба между руснаците и българите. Обратно: София може да служи за преговорна площадка в търсенето на компромис".

 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 179

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 177

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ