20 Април 2024събота04:11 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Русия e стратегическа възможност за европейска България

Бойко Борисов се оправдава с НАТО, иска обаче руски туристи у нас

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 579

Корнелия Нинова изрази категоричната си позиция, че не приема Русия като заплаха. Лидерът на БСП публикува в социалните мрежи мнението си по доклада за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов. Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България, заявява Нинова. Становището й дойде малко след като Борисов оправда крайната позиция на кабинета с НАТО.
"Да поразсъждаваме: Германия е член на НАТО от 1955 г. Но на среща с г-н Путин през 2017 г., г-жа Меркел заявява: "Русия е важен наш партньор". Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 с г-н Путин г-н Макрон казва: "Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия. Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено". Унгария е член на НАТО от 1999 г. На среща в Москва с г-н Путин г-н Орбан прави следното изявление: "Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария". Гърция е член на НАТО от 1952 г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: "Гърция и Русия имат голямо бъдеще. Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия." Кое е общото и кое е различното между тези държави с техните лидери и нашата с министър-председател Борисов? Общото - всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той", обобщава Нинова.
По-рано вчера при официалното откриване на офис на Европейската инвестиционна банка в София пред президента на ЕИБ Вернер Хойер, Борисов коментира и доклада на кабинета за националната сигурност. След като България е член на НАТО и след като НАТО като основен противник, военен, приема Русия, нашата отбранителна доктрина е насочена срещу тях, оправда се премиерът. "Ние провеждаме сухопътни учения навсякъде в Европа, както и в България, цяло лято. Така че в доктрината на НАТО основната заплаха е Русия - това съм казал, това пише в доклада, това го пишеше и миналата година", продължи да философства той. Премиерът опита да смекчи ситуацията с текстовете, които казвали, че трябва да работим добре, за да има руски туристи и интерконектор с Русия за европейския газов хъб. В доклада военните са отразили това, което имаме като заплаха, ако стане война, защото тогава България става цел, като член на НАТО и на всички това е ясно, апокалиптично прогнозира премиерът.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ