29 Март 2024петък02:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 17

Франция и Белгия ще спорят за "Купа Дейвис"
Франция и Белгия се класираха за финала на "Купа Дейвис", неофициално световно първенство по тенис за мъжки отбори. Пред 18 000 зрители на стадион "Пиер Мороа" в Лил Жо-Вилфред Цонга донесе победата на "петлите" с 3:1 след обрат срещу Душан Лайович с 2:6, 6:2, 7:6 (7), 6:2. Сърбите бяха без Новак Джокович, а Лайович им донесе единствената победа над Лука Пуи. Това ще е третият финал на капитана на Франция Яник Ноа, триумфирал на "Дейвис" срещу САЩ през 1991 г. и срещу Швеция през 1996 г. В Брюксел Белгия обърна Австралия с 3:2, като в последния ден Давид Гофен обърна Ник Кирьос с 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:4, а в решителния мач Стив Дарси срази Джордан Томпсън с 6:4, 7:5, 6:2. Финалът ще се играе във Франция от 24 до 26 ноември. 
В плейофите за оставане в Световната група без Роджър Федерер и Стан Вавринка Швейцария надви Беларус с 3:2, а също като домакин Казахстан надигра миналогодишния победител Аржентина с 3:2.


Чеченски борец с първи медал за България
Чеченецът с наш паспорт Али-Паша Умарпашаев спечели бронз в дебютното си участие за България. На силния турнир "Александър Медвед" в Минск националът взе отличието в категория до 70 кг на свободния стил, като в малкия финал срази руснака Нагибула Магомедов с 6:0. Категорията бе и най-многобройна и в нея стартираха 22 състезатели. Турнирът бе в чест на 80-годишния юбилей на патрона на турнира - трикратния олимпийски шампион Александър Медвед. Умарпашаев започна с убедителни победи  - с по 10:0 над Раман (Блрс) и Зулфикар (Каз), а на четвъртфиналите се справи и с руснака Валиев с 6:5, но на полуфиналите отстъпи на друг руснак  Дибиргаджиев. Умарпашаев
ще се готви в Дагестан за турнира "Степан Саркисян" в Армения (7-8 октомври), а после ще се бори и на световното до 23 г. в Полша (21-26 ноември).



Италианката Елена Пироне позира със златния медал в индивидуалното бягане по часовник от световния шампионат по колоездене на шосе в Берген, Норвегия, пред сънародничката си Алесия Виджила (вляво) и бронзовата медалистка Маделийн Фаснахт (Авл, вдясно)

Снимка БГНЕС
 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ