20 Април 2024събота17:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 183

автор:Дума

visibility 23

Косово блокира сайт на ИД
Косовските власти блокираха достъпа до уебсайт, свързан с "Ислямската държава", който публикува терористична пропаганда на албански език. Интернет сайтът, наречен Hilafeti, е обявен от администраторите му като официална страница на терористичната групировка за Косово.

Телефонен терор в Русия
В сградите на пет районни кметства в Москва бе извършена евакуация. Акцията се наложила след поредната телефонна заплаха за поставени взривни устройства. Само през изминалите почивни дни в Москва са били евакуирани 100 сгради, а общо в Русия - 80. Над 30 хил. души са били изведени заради мерките за сигурност.

Турция пак съди журналисти
В турския град Силивири започна съдебен процес срещу 30 журналисти от закрития опозиционен в. "Заман". Те са обвинени в "опит за промяна на конституционния ред".

8 души се отровиха с неизвестен газ
В Лондон са хоспитализирани 8 души, пострадали от отравяне с неизвестен газ. Други 12 души са били евакуирани. Според властите отравянето не е резултат от злонамерени действия.

Глобиха чешки държавник
Зам.-министърът на промишлеността и търговията на Чешката република, социалдемократът Карел Новотни, бе глобен за расистки изявления. На страницата си във фейсбук той приравнява циганите с медузи, тъй като според него представители на това национално малцинство са "гадни и безполезни". За изявленията си политикът е платил тримесечен бонус, от който е бил лишен.

Анкара и Париж заедно срещу кюрдския референдум

Турският президент Реджеп Ердоган и френският му колега Еманюел Макрон подготвят съвместна инициатива в отговор на референдума за независимост в Иракски Кюрдистан. Ердоган ще обсъди подробно с Макрон този въпрос и ще му предложи план за действие от три стъпки.


Повече от 80 души бяха арестувани след поредния ден на протести в американския град Сейнт Луис, щата Мисури, срещу оправдаването на белокож полицай, застрелял чернокож. Полицаи в пълно снаряжение за борба с безредици използваха лютив спрей срещу протестиращите, които не се подчиниха на заповедите им да се разпръснат. Очакват се още протести

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ