24 Април 2024сряда05:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА удави Черно море в 96-ата мин.

Гонзо бесен на съдията от ГЕРБ

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 29

ЦСКА победи Черно море във Варна с 1:0 с гол на Фернандо Каранга (90+6) в дълбоко добавеното време. "Червените" постигнаха  7-и пореден успех и останаха лидери в класирането. Пред 6000 зрители бразилецът вкара 9-ия си гол през сезона и донесе инфарктна победа на гостите. Попадението му дойде, когато "моряците" вече играеха с 10 човека, тъй като в 85-ата минута Цветелин Чунчуков си изкара 2 светкавични жълти картона, първият абсолютно незаслужен. Реферът и депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов вдигна 9-минутно продължение, тъй като в началото на втората част бе спрял мача за 5 минути заради бомбички и димки, хвърлени към терена от фенове на "червените".
Сериозни претенции към съдията предявиха и гостите. В 10-ата мин. националът Станислав Манолев блъсна с ръка в гърба бранител пред наказателното поле на Черно море, но депутатът-съдия не видя нарушение. Манолев се измъкна с топката, а стражът на "моряците" Евгений Боровик излезе да го срещне и двамата се сблъскаха. Гостите поискаха дузпа, но Апостолов отново остана безмълвен. В 39-ата мин. Каранга симулира за дузпа, въпреки че вече имаше жълт картон, но реферът отново си затрая и не му показа втори. Той не зачете и попадение на Станислав Манолев в 40-ата минута заради спорна засада на Тиаго. В 58-ата мин. гол на Каранга също не бе зачетен, но тогава засадата беше явна. Апостолов пожали бразилеца за поредния му фаул, а после Каранга с глава от 4-5 м не уцели вратата.
В края, останали с 10 човека, домакините се прибраха, а ЦСКА-Сф изпитваше затруднения да създаде голово положение. В 95-ата мин. юношата на ЦСКА и бивш капитан на Левски Орлин Старокин с опасен диагонален шут стреля над гредата. В ответната атака Боровик излезе неразчетено да спре набег на резервата Кирил Десподов, младокът копна топката над него и я прати успоредно на голлинията, където Каранга изпревари Хасани и за пореден път осигури победата за своите.
Наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо остана бесен от съдията. “Да загубиш в последната секунда винаги боли. Не искам да коментирам съдиите, но каква бе причината да изгонят Чунчуков? Те просто развалят футбола. В петък и в двата мача реферите направиха грешки. Не искам да ги коментирам, но те явно не могат да свирят. ЦСКА имаха териториално преимущество, но не им позволихме да създадат голови положения. Тази загуба не бива да ни повлияе негативно. Когато играем като юмрук, нещата ще се получат. За купата ще направим ротации, тъй като футболистите изхабиха доста сили и енергия”, заяви Гонзо.
"Червените" спечелиха във Варна за първи път от 9 години. Последният им успех на стадион „Тича“ е на 20 април 2008 г. с 2:0 с 2 гола на друг бразилец - Ней. Тогава е и последната титла на "червените". После „армейците“ не бяха печелили край морето, като последните 2 гостувания са в Каварна, заради ремонта и липсата на лиценз на "Тича". След 2008 г. двата тима изиграха 8 срещи, в които като домакин Черно море има 3 победи и 5 равенства (4 пъти 0:0).



Фернандо Каранга пази топката от атакуващия го отзад Атанас Зехиров. Бразилецът вкара победния гол в 96-ата мин. за успеха на ЦСКА-Сф над Черно море с 1:0 във Варна

Снимка БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ