20 Април 2024събота15:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хамилтън е №1 и в Сингапур

Съперниците му от Ферари се сблъскаха на старта

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 49

Люис Хамилтън спечели Гран при на Сингапур, след като получи неочакван подарък от основните си конкуренти за титлата от Ферари. Двамата съотборници Себастиан Фетел и Кими Райконен се удариха след старта, като в инцидента бе въвлечен и Макс Верстапен от Ред Бул. Така от първите обиколки до финала Люис бе необезпокояван при липсата на основните си конкуренти за титлата от Скудерия. След 7-ата си победа от 14 кръга британецът увеличи аванса си пред Фетел на 28 т., а до финала на сезона има още 6 състезания.
В нощния старт на мократа улична писта "Марина Бей" от полпозишън тръгна Фетел, пред двата болида на Ред Бул с Макс Верстапен и Даниел Рикардо, и съотборникът му Кими Райконен. След като в квалификацията Мерцедес не се представи убедително,  Люис Хамилтън и Валтери Ботас потеглиха пети и шести. Всичко обаче се обърка за пилотите на Ферари, които бяха големите фаворити и очакваха с лекота двойна победа. Фетел и Верстапен стартираха добре, но при спирането за първи завой бяха атакувани от Райконен. Тримата пробваха да влязат заедно в него, но се удариха и тоталните фаворити отвориха широко вратата към победата на Хамилтън.
Пълният провал за Ферари не им донесе нито една точка на писта, която брояха за най-лесната през сезона. Верстапен пък отпадна за 7-и път през годината и не е завършил в половината от състезанията.
В четвъртата обиколка на пистата настана тотален хаос от отпаднали болиди и счупени елементи по трасето и това продължи до излизане на колата на сигурността. В следващата обиколка състезанието беше възобновено със зелени флагове и лидерът Хамилтън поведе уверено колоната, докато основните му конкуренти трябваше да минат при журналистите и да обяснят какво точно се случи при отпадането им.
В деветата обиколка отпадна и пилотът на Макларън-Хонда Фернандо Алонсо, като резултат от масовата катастрофа на старта. В 14-ата обиколка колата на сигурността се появи отново, след като Даниил Квят заби своето Торо Росо в предпазните стени и отпадна. В 39-ата обиколка Маркус Ериксон изпусна контрола над своя Заубер, завъртя се и също отпадна. Този инцидент изкара за трети път колата на сигурността. В същата обиколка технически проблем с хидравличната система в болида на Рено забави прекалено дълго Нико Хюлкенберг. Германецът до този момент правеше състезанието си на годината и се движеше четвърти, като дори имаше шанс да преследва Валтери Ботас от Мерцедес за място на подиума. След зареждането на хидравликата му германецът се върна на пистата 10-и.
В 42-рата обиколка надпреварата отново бе възобновена със зелени флагове, а Хамилтън отново не позволи да бъде атакуван от Рикардо и до финала беше неудържим. Втори завърши Даниел Рикардо, а трети на подиума се качи  Валтери Ботас с Мерцедес. Следващият старт е за Гран при на Малайзия на 1 октомври.

Пилоти:
1. Люис Хамилтън    263    
2. Себастиан Фетел     235    
3. Валтери Ботас    212    
Конструктори:
1. Мерцедес    475      
2. Ферари     373      
3. Ред Бул    230    



Пилотите на Ферари Себастиан Фетел (вляво) и Кими Райконен се сблъскаха зрелищно още на старта на нощното състезание за Гран при на Сингапур
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ