28 Март 2024четвъртък16:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Франция предупреди за атентати в Европа

Новият план на терористите: мишена са влакове и храни

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 26


Генералната дирекция на Националната полиция на Франция предупреди за опасността от терористични атаки по железопътни линии в цяла Европа, както и за планове на екстремисти да организират поредица от горски пожари и отравяне на хранителни продукти.
Това съобщава вестник "Паризиен", който се позовава на секретен документ на ведомството, с който разполага. Докладът от седем страници според публикацията е изготвен в началото на септември. "Особено внимание трябва да се обърне на всякаква информация, свързана с проникването или опит за саботаж на линиите за движение на влакове", цитира изданието документа.
В доклада се казва, че вероятността от терористични актове във Франция "остава много висока" и следователно френските правоприлагащи органи планират да преразгледат антитерористичния план в светлината на новите реалности.
Според вестника с оглед на заплахата от нови атаки френската полиция е решила да засили защитата на железниците, училищата, университетите и туристическите обекти. Генералната дирекция на Националната полиция също припомня заплахата от атаки с автомобили и призовава за "незабавно съобщаване за всяко подозрително поведение" и "за всякакви кражби на транспортни средства".
Междувременно лондонската полиция задържа втори заподозрян във връзка с извършения в петък терористичен акт на метростанция "Парсънс грийн", при който бяха ранени 29 души. Това съобщи Скотланд ярд.
"21-годишният мъж е задържан в западната част на Лондон. Той е отведен в полицейското управление в Южен Лондон, където в момента се намира под стража", се казва в изявлението на полицията. По-рано в събота във връзка с атентата в метрото правоохранителните органи в графство Кент задържаха в град Дувър 18-годишен младеж.
В петък в метрото в английската столица стана експлозия. Пострадаха 29 души, сред тях и деца. Взривът избухна в час пик, в 8,20 сутринта, точно, когато учениците отиват на училище. Избухналото самоделно взривно устройство било поставено в бяла кофа в плик близо до вратата на вагон. Експлозивът, използван при поредния терористичен акт, не се е взривил изцяло, предаде "Скай нюз", цитирайки Скотланд ярд. Взривното устройство е имало таймер. "Нашата оценка е, че това е бил взрив на самоделно взривно устройство", каза шефът на отдела за борба с тероризма Марк Роули, цитиран от Ройтерс. Той добави, че разузнавателната служба МИ-5 помага на лондонската полиция в разследването.
Отговорност за взрива пое терористичната групировка "Ислямска държава".
Атентатът предизвика остра реакция от американския президент Доналд Тръмп. "Още една атака в Лондон, извършена от терорист неудачник. Ето какви болни и слабоумни хора са в полезрението на Скотланд ярд. Необходима е по-голяма активност!", написа Тръмп в Туитър. "Интернет е основният инструмент, с който те набират хора, и ние трябва да ги спрем и да го използваме по-разумно".
Междувременно британското правителство заяви, че иска да сключи с Европейския съюз нов договор за сигурност, който да позволи продължаване на сътрудничеството в борбата с престъпността и тероризма след "Брекзит", предаде Франс прес. Правителството заяви в комюнике, че иска договор, който "да предостави юридическа основа за продължаване на полицейското сътрудничество, сътрудничеството в областта на сигурността и наказателното право след нашето излизане".
Това, казва Лондон, ще позволи да се избегне появата на "пролуки в оперативната дейност" след предвидения за март 2019 г. "Брекзит".




Френската полиция евакуира вчера пътници от самолета на авиокомпанията "Бритиш еъруейз" на парижкото летище "Руаси-Шарл де Гол". Причина за евакуацията е терористична заплаха. Съобщава се, че сигнал за бомба е бил подаден по телефона. Кучета са претърсили куфарите на пътниците за взривни устройства

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 231

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 218

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 194

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 218

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ