20 Април 2024събота14:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Търсете "Козяк" 16

/ брой: 182

автор:Георги Георгиев

visibility 1949

Цялата драматургия около покупката на нови изтребители за българските Военновъздушни сили от самото начало се върти около едно - как да бъдат обслужени интересите на Съединените щати. Още от първия момент, когато стана ясно, че има оферта от САЩ за подмяна на изтребителите във ВВС, за много хора не беше тайна какъв ще е изходът от конкурса. Дори САЩ да бяха предложили не "трета ръка" Ф-16, както е в момента, а истински музейни експонати, "летящи гробници", то те щяха да бъдат приети, а нашият патрон щеше да бъде подобаващо олигавен от благодарности. Причината това да не се случи досега бе отчаяната битка на шепа хора със здрав разум срещу отчаяната групировка на американските клиенти в България. Отчаяна, защото знае, че ако не изпълни поставената й задача, така ще я бият зад врата, че членовете й ще си забравят граматиката. Впрочем някои от тях и без това не я знаят.
    Бъдете уверени - имаме работа с хора, които в желанието си да угодят на американците ще изкупуват и съдържимото в канализацията на Пентагона, без да направят и минимално усилие, за да защитят националния интерес и здравия разум. След като парламентарната комисия, създадена от управляващите, реши да започне нова процедура за избор на изтребител (очевидно, за да включи в нея американските самолети "трета ръка"), президентът Румен Радев отбеляза, че лобистите постигнали своето и стогодишната българска авиация е застрашена да бъде окончателно приземена.
Уважаеми г-н президент, на тях просто не им пука за българската авиация. Нито за хората в нея, нито за машините, нито за сигурността на пилотите, още по-малко за защитата на националния суверенитет. Как да искаш от хора, за които безчестието е норма, да защитават честта на родината. А всички онези чужди компании, които искат да продават военна техника на България, получиха ценен урок. Преди да подпишеш с българските власти, подпиши с американското посолство. Адресът е "Козяк" 16. Звънете и питайтe: "Сър, мога ли да продам нещо на българите?"

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ