25 Април 2024четвъртък06:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пълен провал на антируската допинг истерия

Няма достатъчно доказателства, че 95 от 96-те руски спортисти са вземали забранени медикаменти, призна генералният директор на WADA Оливие Нигли

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 174

Световната антидопингова агенция (WADA) няма достатъчно доказателства, за да обвини 95 руски спортисти в употреба на допинг, съобщи генералният директор на организацията Оливие Нигли. Всички те попадат в доклада на д-р Ричард Макларън, но разследването срещу тях ще бъде прекратено. Според доклада над 1000 руски състезатели са се възползвали от подкрепяна от държавата допинг програма между 2011 и 2015 г.
WADA има доказателства срещу само един руски атлет, но неговото име, както и на другите разследвани, не се съобщават. Според insidethegames.biz тези случаи се отнасят към спортисти, които вече са били разследвани и са обявени за чисти от различни международни федерации преди Игрите в Рио 2016.
Разследването на независимата комисия на WADA доведе до изключването на Русия от международната лека атлетика, както и до индивидуални забрани за участие на Олимпийските игри в Рио де Жанейро на руснаци и руски отбори в други спортове.
Русия пропусна и световното първенство по лека атлетика в Лондон през август. Страната беше представена от 19 лекоатлети, които обаче се състезаваха под неутралния флаг на ИААФ. Участието на руски спортисти в Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016 също беше под флага на МОК, а сериозно осакатената руска делегация се пребори за четвъртото място в класирането по нации със спечелени общо 56 медала (19 златни, 18 сребърни и 19 бронзови).
В отговор на официално съобщение по електронната поща на искане, направено от тв канал "Русия днес" от WADA заявиха: "За много от спортистите, които са открити, единственото доказателство е това, което професор Макларън може да представи.
Обяснявайки защо не може да се стигне  окончателно до санкции срещу много от индивидуалните спортисти, посочени в доклада, WADA заяви, че "може да не са достатъчни доказателства, необходими за санкциониране на спортистите с потенциални нарушения на антидопинговите правила.
"Към днешна дата WADA е получила 96 решения на Международни спортни
федерации, от които един случай ще продължи да бъде разследван. За останалите 95 случая разследването установи, че няма достатъчно доказателства, за да се твърдят нарушения, и след индивидуалната оценка на всеки случай на WADA, която беше потвърдена от външен адвокат, ние решихме да не обжалваме решенията въз основа на наличните доказателства, които са просто недостатъчни, за да подкрепят твърдението за употреба на допинг срещу 95 спортисти, т.е. имената на спортистите, които фигурират в списъка."
Канадският адвокат Ричард Макларън  прекара последните две години като в ръководител на "независимо" разследване, подкрепено от Световната агенция за борба с допинга (WADA), във връзка с твърдения за употреба на забранени стимуланти, финансирана от руската държава. Докладът му в 2 части  "съдържаше доказателства", за да бъдат започнати дела срещу редица руски топ спортисти. Според доклада, над 1000 руски спортисти - участници на летни и зимни олимпийски и параолимпийски състезания са се възползвали от предполагаем заговор, подкрепян от държавата, за да прикрият положителни допинг тестове.
В отговора си на "Русия днес" обаче WADA потвърди отново, че "наблюдава мониторинга на работата на международните федерации", тъй като се отнася до атлетите, наречени "вероятно възползвали се от манипулацията".
Макларън е описал доказателствата срещу всеки отделен спортист, като "като въжета в кабел", в доклада си през декември миналата година. На 5 септември Макларън отрече твърденията, че е "отказал обвинения" за участие на държавата в случаите на предполагаем допинг в Русия.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ