28 Март 2024четвъртък13:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Роналдо отговори с 2 гола на Меси

Португалецът с рекорд по вкарани дузпи, Живко Миланов не игра при загубата от Реал с 0:3 в Мадрид

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 55

В среща от I кръг в група Н на Шампионска лига актуалният и 12-кратен победител Реал М срази  кипърския първенец АПОЕЛ Никозия с 3:0. За гостите не игра българският бранител Живко Миланов поради травма, която го вади от терена поне 6 седмици.
"Белият балет" поведе след шут на Роналдо (12), който от няколко метра матира холандския вратар на кипърците Бой Ватерман след отличен пас на Гарет Бейл отляво. До почивката домакините така и не съумяха да се разпишат за втори път във вратата на кипърците. Роналдо (51) удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Роберто Лаго в наказателното поле. Така португалецът отговори на предизвикателството на големия си съперник Лео Меси, който ден по-рано вкара 2 гола на Джиджи Буфон за домакинската победа на Барселона над Ювентус също с 3:0.
Класическия резултат оформи капитанът Серхио Рамос (61) със задна ножица. Трето попадение на Роналдо в 85-ата минута беше отменено заради засада.
Така португалецът увеличи рекорда си на 107 гола в Шампионската лига и 12 от дузпи. Меси засега е с 11 попадения от 11-те м.
„Кристиано показа, че е най-добрият футболист в света. Винаги успява да се разпише. Ако беше в оптималната си форма, днес можеше да вкара и 4 гола. Всички знаем кой е Роналдо. Доволен съм, че през втората част на мача не допуснахме гол”, заяви треньорът на "кралете" Зинедин Зидан и призна, че не може да вкарва така атрактивно като капитана Серхио Рамос. „Аз не бих могъл да се разпиша по начина, по който го направи Рамос. Той обикновено вкарва с глава, днес обаче реализира страхотно попадение със задна ножица”, завърши Зизу.
В другата среща в групата Тотнъм срази Борусия Д с 3:1. "Шпорите" откриха още в началото чрез южнокорееца Хюн-Мин Сон (4), който надбяга отбраната на Борусия след пас на Хари Кейн и от малък ъгъл матира вратаря на гостите Бюрки. Украинецът Андрий Ярмоленко (11) с отличен удар в далечния на вратаря ъгъл изравни. Малко по-късно Хари Кейн спринтира по левия фланг, влезе в наказателното поле и матира Бюрки. Звездата на Тотнъм вкара втори гол и лиши мача от интрига, като в 61-вата мин. оползотвори извеждащ пас на Ериксен. Малко преди това обаче Обамеянг изкочи зад защитата на домакините и реализира, но съдиите свириха несъществуваща засада и отмениха попадението му. До края на двубоя Кейн пропусна да реализира хеттрик, а в края белгийският защитник на "шпорите" Ян Вертонген беше изгонен за втори жълт картон.




Кристиано Роналдо вкарва рекордната си 12-а дузпа и рекордния си 107-и гол в Шампионската лига за победата на Реал М над АПОЕЛ Никозия с 3:0 на "Сантяго Бернабеу"
Снимки БГНЕС

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ