25 Април 2024четвъртък11:56 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Попето дебютира с 5 мин. в ШЛ

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 40

Българският национал Ивелин Попов изигра 5 минути в първия си мач в Шампионската лига. Той се появи като резерва при гостуването на Спартак Москва на Марибор, но голямото завръщане на руския първенец в турнира не завърши с очакваната победа. Московчани водеха до 85-ата минута с гол на Александър Самедов (59), но Дамян Бохар донесе точката на словенците. Преди години същият футболист носеше екипа на Мура и вкара гол, с който скромният словенски тим елиминира ЦСКА в Лига Европа.
Веднага след гола на Бохар италианският треньор на спартаковци Масимо Карера пусна Ивелин Попов на мястото на острието Куинси Промес. Холандският национал се ядоса и си размени реплики с треньора, който по-късно призна, че се е объркал и всъщност е искал да извади друг футболист.
Иначе съперниците си разделиха по едно полувреме. Преди почивката Марибор имаше няколко положения, с които можеше да поведе, а след нея Спартак заигра по-силно и само липсата на прецизност в завършващия удар лиши московчани от победата.
Карера заложи в атака на Куинси Промес и бразилеца Луис Адриано, а Ивелин Попов остана на пейката. Двубоят на "Людски врът" започна с натиск на домакините и Артьом Ребров трябваше да се намесва след поредица от далечни изстрели на футболистите във виолетово. Спартак обаче бързо взе инициативата и принуди Марибор да се защитава. Отборът на Дарко Миланич имаше голям късмет в средата на полувремето, когато Андрей Ешченко се озова на няколко метра от вратата, но стреля високо в аут.
Стражът на домакините Ясмин Ханданович имаше все повече работа, а капитанът на Спартак Денис Глушаков се контузи и бе заменен от Самедов. Резервата на руснаците се включи силно и в началото на втората част технично копна топката, но прехвърли вратата. В 59-ата минута Фернандо затрудни Ханданович и при добавката Самедов откри.
Спартаковци имаха отлични възможности чрез Промес и Фернандо да решат всичко в своя полза, а Ребров спаси удар с глава на Марко Шулер. В 85-ата минута защитата на гостите сбърка и Бохар изравни. Домакините дори можеха да стигнат до знаменит обрат и да запишат първа домакинска победа в групите на ШЛ, но фалцов удар на Бохар мина на сантиметри от гредата.



Холандският нападател Куинси Промес от Спартак М се бори за топката с Марко Шулер от Марибор в мача от I кръг в група Е на Шампионската лига, завършил 1:1 на стадион "Людски врът". Ивелин Попов смени холандеца в 86-ата мин. и предизвика гнева му
 
Снимка БГНЕС

Спартак М обаче може да бъде наказан много сериозно, след като феновете на тима едва не уцелиха германския рефер Денис Айтекин със сигнална ракета по време на двубоя в Марибор. Още в началото на мача гостуващите фенове запалиха множество факли, а сигнална ракета бе насочена към терена и за малко не улучи главния съдия на мача. Със сигурност инцидентът е бил описан в докладите след срещата и може да донесе сериозна санкция за руския клуб.
Напрежението в срещата бе подкладено допълнително и от множеството инциденти с феновете на двата тима още преди мача, когато се стигна до сериозни сблъсъци.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ