Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Акцент

ГЕРБ изненадани от антируската си позиция

Щефката на външната комисия Джема Грозданова мънка, не е чула за доклада на правителството

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   828   1Депутатите от ГЕРБ се оказаха изненадани от антируската позиция на собствения си кабинет. В приетия от него доклад за националната сигурност Русия се посочва като една от основните заплахи за България. Оказа се, че никой от ГЕРБ, включително и шефката на външната комисия Джема Грозданова, не е чел документа. Независимо от това Цветан Цветанов и Красимир Велчев обявиха, че са съгласни с написаното в него и са удовлетворени, че нещата се назовават с истинските им имена.
От БСП се възмутиха, че за пореден път правителството показва неадекватност. Дано да няма трайни последствия, надява се Антон Кутев. ВМРО похвали заплахата "Русия", а проф. Станилов я нарече "натовски глупости".

ОЩЕ
 

 

 

 

СЕРИОЗНО ЗА СЕРИОЗНОТО

= ОТНОВО, ЗА ЕДИН НЕ_НАУЧЕН ГРАЖДАНСКИ УРОК:

„СЕРИОЗНО ЗА СЕРИОЗНОТО ИЛИ ЗА ПАТОЛОГО_СОЦИАЛНО_ПАТОЛОГИЧНИТЕ ЕПИЗОДИ В ГЕНЕТИКА НА МНОГОГОДИШНИЯ БГ ПРЕХОД КЪМ ...

(НАЙ-ОТДАЛЕЧЕНО КАЗАНО) ДЪЛГОЛЕТНОТО БЕЗОБРАЗИЕ (А_ЛА) – „НАГЛИТЕ (ГЕРБерлясалата шайка, предвождана от оперативно_итересното лице, ортака на Пашата в „онзи“ – с амфетамините и ембарговите стоки поминък - Бойко Методиев Борисов – известен в бг и не само ъндърграунд с прозивището „БУДА“ & ko съратници от аморфна маса от партократско_плутократски назначенки, държанки и НПО_коматари - анти_народни, фашингтонско_германистански мекерета) В ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И БЮДЖЕТНО РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА, ПРЕРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА, КОНТРОЛНАТА И САНКЦИОНИРАЩАТА ЦЕНТРАЛНИ И МЕСТНИ ВЛАСТИ“

НЕ Е НУЖНО ДА ИМАШ ТРИ И / ИЛИ ПОВЕЧЕ ПЕДИ ЧЕЛО...

(* Достатъчно е да НЕ си , грант_фондационер / покупко_продагжен, НПО_КОМАТтар), .... Тоест, да си предан син на Майка България и да са ти мили интересите на милионите Нейни, не покупко_продажни, обикновени граждани_патриоти – Нейния Народ ???)

... За да осмислиш ИСТИНАТА за живия-живот на НАРОДА, ... Едноличния СУВЕРЕН (властелин) по КОНСТИТУЦИЯ както на ... Тази, НЕ_НАРОДНА - Елитарна; Либерално_капиталистическа (Република ли ???), държаво_подобна, ЧАСТНА – плутократско_партократска, АНТИ_БЪЛГАРСКА (евро_атлантическа) КОРПОРАЦИЯ – „БЪЛГАРИЯ“ ???... Така също и на ДЪРЖАВНОСТТА – ВЛАСТТА във всичките й законни (съгласно ПОВЕЛЯТА на Конституционната клетва - САМО И ЕДИНСТВЕНО: „... В ИМЕТО на ИНТЕРЕСИТЕ на НАРОДА“), форми и проявления, упражнявана от ОВЛАСТЕНИТЕ (назначенците; държанките, слугите на Народа), по цялата, тази, ИЗКОННО БЪЛГАРСКА (в действителност, фашингтонско_германистански протекторат), т.с. ОБЩОНАРОДНА ЗЕМЯ (тъждествено с общонародна територия)??? ...

*** Но не и според свободно капарираните (свободно опазарените) от заинтересованите кеширащи – например, от ЦРУ_Фашингтонската фондация – „Америка срещу България“ волеизлияния на (щастливо милионерстващия и кандидат_милионерстващия) МАГИСТРАТЛЪК в Конституционния и не само съдилища?...

Тоест, става дума (условно казано) за „обективен процес“ - за ЕДИНСТВЕНО, възможната ВИТАЛНА СРЕДА за битуването на „БЕЗПЕРЕДАЛНИЯ ДЕМОКРАТЛЪК“ в живия живот на по-голяма и/или по-малка част от населението на Планетата ? – Става дума за ... ЛИБЕРАЛНО_КАПИТАЛИСТИЧЕСКАТа „МАГИЯ“ – АЛЪШ-ВЕРИША (пазара; опазаряването) на всичко, което има потребителска стойност – от индивидуалните, семейните, груповите, „цехово“_фирмените, грант_фондационерските - НПО_коматарските, партийните, държавните и прочие духовни, природни и материални ценности, до ... безпредел: - от човешкото здраве, образование и труд; - през женската плът, човешките органи и ново_родени деца; - до ... държавния териториален, суровинен, финансово_икономически и културно_духовен СТАБИЛИТЕТ и СУВЕРЕНИТЕТ и (вътрешно) държавния, регионалния и планетарен МИР ???...

... Или обощено казано, ПОТРЕБИТЕЛСАКАТА СТОЙНОСТ на ВЛАСТТА се валидилизира (оценява - остойноствява) единствено (в хармония с основната витална сила на капитализма – безконтролно_либерализирания алъш-вериш) от „платежно_способно търсене“ (т.с., казано на планетарно разибираем, понятиен език – „КОРУПЦИЯТА“ е МАГИЯТА на платежо-способната реализация на ... ПОТРЕБИТЕЛСКАТА СТОЙНОСТ на ВЛАСТТА) в рамикета на ГЛОБАЛНИТЕ ПАЗАРНИ УСЛОВИЯ на КАПИТАЛЗМА (... теоретично понятие, на битудаващата днес в България и не само - ... либерално_пазарна, елитарна, условно казано - „социална“, икономическа, условно казано - „система“).

... КАПИТАЛИЗМА, като НАСИЛСТВЕНО въдворена в държавата - Народна Република България (през държавен преврат, с по-следващо, шоково отнемане на единствената финансово_икономическа възможност – обществено_държавната собственост върху средствата за производство, ... включително и земята , за съществуването на социално_отговорна - доктринарно_идеологическа, законодателна, изпълнителна, съдебна, местна и прочие държавност) ОТ ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ ПЕЧЕЛИВШИ – местните (аморфната прослойка от НЕ_реализирали се, в условията на съществуващите обществени условия в плановата, социално_солидарна държава и държавност, средно_интелегентни мераклии – лаладжии, от покупко_продажни туземци _ безотечественици; прослойка дефинирана от великия френски, антифашист, военноначалник, политик и държавник – Де Гол като „5-та колона“) агенти и аташираните резиденти на нео_колонизаторските, фашингтонски и германистански финансово_икономически, военно_политически и псевдо_цивилизационни, трудово_експлоатационни, безконтролно_пазарни, хазартно_далавераджийски, финансово_монетарни, социално_безотговорни интереси.

... Интереси, ИЗКРЕЩЯНИ ПО БОТЕВСКИ: „"Богат е", казва, пък го не пита, колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарът бога измамил ...“

(из стих. „Борба“; чуй - https://www.youtube.com/watch?v=65B5ePOtMfE) ???

(Приятно четене. Воденето на записки е желателно)

БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ, „... АКО НЕ ИСКАШ ДА БЪДЕШ НАКОВАЛНЯ ... БЪДИ ЧУК“ - ЧЕТИ, АНАЛИЗИРАЙ, ОСМИСЛЯЙ, ПСУВАЙ И ГЛАСУВАЙ С ГЛАВАТА СИ:

ИМА ТАКАВА (АНТИ _БЪЛГАРСКА, АНТИ _ НАРОДНА, ЕВРО _ АТЛАНТИЧЕСКА, РУСОФОБСКА) ДЪРЖАВА

(* С извинение за дължината и дидактичността към четящите, към информираните, към знаещите, и без извинение за «набиването на канчето», върху празните глави на герберлясалите и не само калинки _ инсекти, и прочие пасмина – пърхаща, подскачща, лапацотеща, съскаща и виеща в бг площадното, уличното, тротоарното, медийното и парламентарното пространство - менатлни, манталитетни и деятелни, поколенчески_посладователни нео_фашисти):

- І –

ХРОСТОМАТИЙНО _ ИСТОРИЧЕСКИ РАМКИ

- • 1): - Васил Иванов Кунчев – Левски: «Народее, ... Времето е в нас и ние сме във времето. То нас обръща и ние него обръщаме (из Писмо до Панайот Хитов, 10.V.1871 г.:) » ???

- • 2): Паисий Хилендарски: «... някои (например, се англо_саксончат, … вметката в скоби – моя, Й.В.) не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език ... „О, неразумни и юроде! Поради что се срамиш да се наречеш Българин …»

(Из «История славянобългарска», чието оригинално заглавие е «Исторїѧ славѣноболгарскаѧ»; чуй - http://istoriata.bg/listen/part1.html ; © 2012 - 2017 New Age Studio)» ???

- • 3): - Христо Ботьов Петков – Ботев: «… Имаш ли чест и совест? - Тамам си намерил за какво да ме разпитваш! Знаеш ли ти, че аз съм променял знамето си пет-шест пъти?

Аз съм ставал и грък, и цинцарин, и румънин, и циганин, и арменец, за да угодя на своите страсти.

За мене народността, вярата, народолюбието и честността за празни неща... Ако казвам, че съм народолюбив, то имам на умът си съвсем друго, - аз искам да заповядам и да ми се покоряват. … Който е умен човек, той трябва да се показва като патриотин, но да не жертвува нищо; а който е още по-умен, той трябва да се ползува от народните слабости. Аз зная множество «честни патриоти», които въртят своята търговийка с народни сълзи; а никой не казва за тях, че са злодейци. У когото са паричките, той е прав и честен… ».
(Из «Знаеш ли ти кои семе ние?»)

- • 4): - Петко Рачов Славейков: „... Немци, френци, англичани наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници. Спекуланти са омразни - интерес им покажи, че да виж дела проказни и чифутски в тях лъжи...» ???
(Из «Вярата и надеждата на българина към Русия»).

- • 5): - Стоян Михайловски: «...В царството на тиквите кратуната е цар».

(Из баснята «Гайдарят-цар»)

- • 6): - Гео Милев: «... ЛЪЖАТА – ЛЪЖЕ, ЛЪЖАТА – УПРАВЛЯВА, ЛЪЖАТА КРАДЕ... ».

(Из «Ли(ри)чни отклонения»; http://webstage.bg/li-ri-chni-otkloneniya/3636-lazhata-lazhe-lazhata-upr...)

- • 7): Генерал Румен Радев (президент на Република България): „... За Васил Левски родолюбието не е трапеза, а мисия. Тежко е да го констатираме, но днешната българска политика е печалното отрицание на онова кредо на Апостола. Оттам и бедите ни ...».

(Из словото му, по случай , 180-та годишнина от рождението на Апостола на Българската Свобода – Васил Иванов Кунчев – Левски;18.07.2017; https://www.24chasa.bg/novini/article/6343728) ???

- • 8): - Кеворкян Кеворкян: «... Въпросът е, докога мишоци като Иван Кръстев, Прокопиев и останалите еничари (методиандреевци, насконасковци, цветанцветановци бойкоборисовци & ko анти_български, анти_нардни, продажни – «€ / $» - евро_атлантически мекерета ... вметнатото скоби мое – Й.В.) ще преподреждат България

(20.09.2016; 15:04; http://www.blitz.bg/news/article/446574)» ???

- • 9): - Евтим Евтимов: «Сега за миг не те убиват, а искат да умираш цял живот».

- ІІ –

ФАКТОЛОГИЯ НА ЗАГОВОРА НА ВЛАСТТА И КАПИТАЛА СРЕЩУ ТРУДОВИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ:

- 1): • «Костадин Чакъров: «Илия Павлов ми казваше, че купува всеки министерски цървул, който му трябва…» ???

(01.02.2015; http://www.blitz.bg/news/article/316834): «България е купена отдавна, и то много евтино - от банки, тайни общества, разузнавателни централи, от различни фондации и т.н.» ???

- 2): • Проф. Иван Ангелов,член-кор. на БАН: «...Заговорът на властта и капитала срещу трудовите хора в България. ...През последните 27 години няколко десетки милиарда лева са трансформирани от заплати в печалби

(в. «Дума» - 10.12. 2016; http://www.duma.bg/node/13756)» ???

- 3): • «Близо 2,5 млн. българи живеят в бедност и материални лишения (25.04.2017; http://www.dotbg.bg/article/6189932; Автор: 24 часа)»: - 34,2% от българите, или 2,468 млн. души не могат да си плащат редовно сметките и изпитват материални лишения. Това показват данни на европейската статистическа служба "Евростат". … При младите българи до 17 години, процентът на изпадналите в материални лишения е 40%, а при работещите от 18 до 64 години - около 30 %» ???

- 4): • = Проф. д-р Иван Иванов: „ ... Известно е от икономическата теория, че е нормално производителността на труда да изпреварва ръста на заплатите с около 1-2 пункта. При нас обаче не е така - Производителноста на труда в България на човек от населението е 48 на сто от този в ЕС. В същото време средните доходи в страната са 23-25 на сто от средноевропейските. Изразена в проценти разликата между двата показателя е 192 на сто. ... Това показва, че през годините на прехода наемният труд е бил жестоко ограбен от национално (Й.В., – БЕЗ) отговорния български капитал.

... Къде са отишли недоплатените пари на наемния труд? Естествено в джоба на българските капиталисти.

... Как иначе бихме могли да си обясним увеличението на милионерите в България!

... Управляващите казват: НЯМА ПАРИ за УВЕЛИЧЕНИЕ на ПЕНСИИТЕ. Как ще има, КАТО СТЕ ПОЗВОЛИЛИ (по корупционни причини) на КАПИТАЛА ДА ГИ ПРИСВОИ. ... Сега някои ДЕМОКРАТИ СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ, колко много са допринесли за демокрацията, но не виждат КОЛКО МНОГО СА СПОМОГНАЛИ ЗА ОГРАБВАНЕТО НА НАРОДА само от несправедливото разпределение на добавената стойност (вметките в скоби и шрифта мой – Й.В.).

... Карл Маркс беше писал, цитирам по памет, че при ръст на печалбата 300 на сто, капиталът продава майка си и баща си, ... по тази причина призивът на чл.- кор. проф. дин Иван Ангелов да се водят само преговори с капитала не е достатъчно. Той (капитала) разбира само от обединената сила на наемния труд. Всички отстъпки, които са направени в световната практика, са в резултат на жестоки борби. Това се отнася и за българския капитал

(в. „Дума“; 10. 08.2017 , брой: 155 ; http://www.duma.bg/node/150645)“.

- 5): • „По-малко от 30% от работещите българи получават средната за страната или по-висока заплата, а повече от 1/3 от заетите, т.с. около 400 хил. души, са работещи бедни. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров, … Рентабилността и производителността на труда изпреварват ръста на доходите на хората и от всеки 1 лев допълнителна производителност едва 20-24 ст. отиват към средната заплата, а над три четвърти към бизнеса“

(в. „Дума“; 12. Юли 2017 ; брой: 134; http://www.duma.bg/node/149066) ???

- 6): • «5249 предприятия са бавили възнаграждения и обезщетения на работниците от 2012 г. до момента. Сумата на забавените заплати през годините възлиза на 322 млн. лв. Това сочи докладът на ИА «Главна инспекция по труда»

(в. „Дума“; 11.05.2017, брой: 90; http://www.duma.bg/node/145493)???

- 7): • «Брутният външен дълг на България към 28 февруари достигна 34,231 млрд. евро - 70,3% от БВП, като нараства със 789 млн. евро - 2,4 на сто на годишна база...» ???

(в. «Дума»; 28. 04. 2017, брой: 82; http://www.duma.bg/node/144884);

- 8): • Проучване на международното сдружение на счетоводителите сочи, че Тази – «Не Народна, пишман Република БЪЛГАРИЯ" - се нарежда на осмо място по сива икономика в света през миналата година, след държави като Азербайджан, Нигерия, Украйна и Русия. ... «Сивата икономика у нас е в размер на 28 млрд. лева, или близо 30 на сто от БВП на страната ни («…показателите му не са се променяли в последните шест години»). ... Основните причини за резултатите са слабият контрол на корупцията, безработицата и неработещата администрация в България, смятат авторите на изследването

(в-к «Дума»;03. 07. 2017; брой: 127; http://www.duma.bg/node/148533)»???

- 9): • «Европейските проекти не само гълтат национален ресурс, но и влошават фискалната позиция на страната. НА ВСЕКИ ТРИ ЛЕВА, ОТ ЕВРО _ ПРОГРАМИТЕ (включително и за ГЕРБ, партийните "чешмички" – ГЕРБпартийно_политическото усиране, пардон - саниране) ДАВАМЕ ДВА

(в. „Дума“; 04. 04. 2016, брой: 77 ; http://www.duma.bg/node/121266)»???...

*** Тоест, в сметките на местните и привнесени милионерстващи и милиадерстващи, сульовци и пульовци - социални инсекти, «случайно» нарочени от власт папкащите техни държанки в законодателната и назначеници в изпълнителната и общинските власти за … лидери в (корупционно _ комисионерското) наддаване (от същите тези, НЕ_анонимни сульовци и пульовци - собстевеници на мимикриращо наречения - «анонимен капитал») за арогантното, много_милиардно, ежегодно присвояване (без_възвратно, его_центрично поглъщане на общонародната, отрудена пара, солидаризирана в държавния – НОИ, НЗОК, «Мазните» министерства, и общинските бюджети) през спечелването на (ха, ха, ха – хич не ми е смешно) на «ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ» (т.с., „невидимата“, и в този процес истина е, че става въпрос за реален, пладнешики обир – а-ла, «куче влачи, диря няма») ???

- 10): • Проф. Иван Ангелов,член-кор. на БАН: «Срещу лъжата има само едно средство – разобличение.

... Досега, у нас грижливо се премълчаваше истината от Българския народ (противоконституционно, по възможно най-деспотично_тоталитарния, командно _ административен начин, проснат под евро_атлантическите копита на фашингтонци - «НАТО» и германистанци «ЕС» ; вметнатото в скоби – мое, Й.В.).

… Криеше се, че по количествено измеримите - ползи и загуби («дал / взел»; Й.В.), изравняването между тях се очаква към 2040-2050 г.

~ ТОЕСТ. «България, най-бедният член на ЕС, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА да е нетен платец (ДОНОР) в общността. ... Трябва ли да мълчим за всичко това??? *** Учените от Института за икономически изследвания на БАН смятат, че нашият народ трябва да знае тази истина, за да се вземат мерки за намаляване на огромната цена, която плащаме »

(в. „Дума“, 23. 06. 2017 , брой: 121 ; http://www.duma.bg/node/148001) ???

- 13): • - В почти девет милионната по население, Народна Република България, по «Индекса на човешкото развитие (на англ. Human Development Index - интегрален показател за отразяване на нивото на бедност, грамотност, образование, очакваната продължителност на живота и други показатели, на благосъстоянието и най-вече на детското благополучие в държавите членки на ООН) е:

• „1990г. е на — 26-то място в групата на държавите с висока степен на човешко развитие; в Първа група - Групата на индустриално развитите държави , от 193 те страни членки на ООН);

А само след някоя и друга про_либерално _капиталистическа година, индекса за човешко развитие на малко под 7,4 милионната по население , опазарена и опозорена НЕ_Народна, Частна, плутократско_партократска, държаво_подобна – «КОРПОРАЦИЯ БЪЛГАРИЯ» се срива:

• 1995 — България е на 65-то място и вече в групата на държавите със средна степен на развитие;

• 1997 — 69-то място;

• 1998 — 67-мо място;

- 14): • «Америка за България», вече няма да е «толкова тиха ...», публично декларира президента на «Америка за България» - Нанси Шилър, при откриването на първата по рода си среща на общността на организацията у нас, като с неприкрито _ келешко самочувствие, споделя основната предпоставка за своето (и това на неговите бг грант_държанки) превъзходство, спрямо «просто_смъртните“ граждани на Тази държава - Безнаказаност, за сметка на похарчените от фондацията няколко_милиона лева за (най-вероятно, … ефективното грант_капариране на «свободната» воля и професионална съвест на членовете на...) «Съюза на съдиите в България (каквото и да означава тази словесно, бранд_етикетираща опаковка на щастливо, милионерстващия и кандидат _ милионерстващия бг МАГИСТРАТЛЪК – вметнатото в скоби – мое, Й.В.)»
?!...

(в. «Дума»; 18.01.2017 , брой: 12; http://www.duma.bg/node/139321/) ???

*** PS:

- а) НПО коматарите - активни, но срещу пари и под чужда диктовка, 1192 медийни участия и анализи за година отчита знакова организация от гражданския сектор, друга тренира бъдещи лидери да станат продавачи на... «добро»;

(в. „Дума“; 31.08.2016, брой: 199 ; http://www.duma.bg/node/131016);

- б) «Яко плащане - 6,5 милиона долара за протестърите от «Америка за България»; ... Министърът на правосъдието Христо Иванов, Саша Безуханова, Кака Цона, Прокопиеви с най-големите суми (виж по-подробно – 29.09. 2015; http://www.blitz.bg/news/article/364251)

- в) „... Предполагаме, че мнозина наши спортисти (учени, учители, военнослужещи от... строя; полицейски служители от... „улицата“, дребни и средни бизнесмени и прочие бг „редови“ граждани, - ... вметнатото в скоби мое – Й.В.) ... биха се навили да учат рибите в Русенски Лом да плуват срещу 800 000 лева? Въпроса е, че не са част от зелената мафия («За да останат хора в България» сезира ОЛАФ за далаверите на Тома Белев и компания» ; http://www.blitz.bg/news/article/396178)»;

- г) «... Зам.-председателят на ПП ГЕРБ г-н Цветан Цветанов (виж: https://www.24chasa.bg/novini/article/6194167) похвали «Америка за България»;

- 15): • Патологично_хронични клетво изменници (уж клетвено_преклонни защитници) на интересите на милионите обикновени, простосмъртни граждани на Тази България – Нейния Народ ???

*** ГРАЖДАНИНО НА ТАЗИ ДЪРЖАВА, ВИЖ (прочети, осмисли и … гласувай с главата си) НЕ_ЗАОБИКОЛИМОСТТА на КЛЕТВЕНОТО ОБРИЧАНЕ, в името на «ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА», постановено в Конституцията на Република България): «... Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ДА СЕ РЪКОВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА Заклех се...!»

(* «… Тази клетвата се полага:

- съгласно чл. 76 – от народните представители;

- съгласно чл. 96 - от Президента на Републиката;

- съгласно чл. 109 от членовете на Министерския съвет, во главе с Министър_председателя»).

... ВЪВ ВРЪЗКА С:

«Чл.1 (3) Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност НЕ може да си присвоява осъществяването на НАРОДНИЯ СУВЕРЕНИТЕТ ...“ . И

«Чл. 5.

(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.

(2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие (т.с., правните норми на Конституцията са от най-висок йерархично правен ред и функционират в националния правен мир НЕПОСРЕДСТВЕНО, така като и всяка една правна норма, постановена във всеки един от материалните закони; вметнатото в скоби – мое, Й.В.) …» ???

- 16): • „Данайски дарове, на днес рзпищолилите се по българската земя, фашингтонско_германистански нео_колонизатори“:

А): ШОКОВАТА, СКРАПираща българската индустрия (и не само) ПРИВАТИЗАЦИЯ, гарнирана (например) с:

- «Приватизацията» на водоснабдяването, енергоснабдяването, топлоснабдяването, газоснабдяването на българските потребители – предпоставила създаването на... «естествените» монополи – от десетилетия робовладелстващи над българския потребител;

- Лобистко_корупционното узаконяване на много_ милиардното, ежегодно, високо_скоростно отпътуване («куче влачи, диря няма») на лични, семейни, фирмени, общинско _ селищни и общонародно_държавни (НОИ, НЗОК, «Мазните» министерства), ОТРУДЕНИ ЛЕВЧЕТА, към… бездънните, офшорни сметки на бг. и привнесените «честни» частници _ спекуланти – «право_имащи абонати» за съдържанието на «финансовите чекмеджета» на родното здравеопазване; образование, пенсионните фондове, банковото и застрахователно дело; вноса, производството и търговията на едро и дребно с лекарства (плюс здравни услуги) учебници и учебни помагала (плюс образователни услуги), храни и пр. стоки и услуги от първа (и не само) необходимост за потребителите, за гражданите, за Народа (от под една до над 101 годишна възраст) на Тази държава ???

- «Приватизацията» за ~ 1$ (United States dollar) на няколко милиардните, общонародни левчета, инвестирани в БГА«Балкан»;

- «Приватизацията» за… под 0 (нула) $, на БТК (подарен от «българският» кабинет, начело с довлеклият се от Испания «Горски» – Симеончо (фаворизиран от бг Баш попчетата за… актуален цар на българите, в нарушение на конституционно_правната уредба на България, и заслужената, поколенческо _ историческа, българска, народна ненавист, но... това е «друга» тема), за сума, по-малка от наличната ЕДНО_годишна, кеш-печалба в сметките на дружеството;

- Покупко_препродажбата («на тъмно»), на БулгарТабак (и не само), от поставени, физически лица – «патици-прекупвачи»;

Б): „ДЖЕРОВАТА» РЕСТИТУЦИЯ в... «РЕАЛНИ ГРАНИЦИ» - под формата на узаконен, ИЗВЪН финансово – счетоводен процес на ликвидирането (с «Ликвидационни съвети») на българското, кооперативно, едро (на промишлена и научна основа) селско – стопанство?...

… И което е по фундаментално – ликвидирането на правното основание (*сдържащо се в снет вид в НЕ_преходния, ОБЕКТИВЕН, принцип на държавното строителство – „Постоянното и повсеместно поддържане на ПРО _ държавния, центростремителен афенитет на населението, битуващо на конкретната държавна територия – поколенческо_исторически завоюваната / отвоюваната и съхранена ЗЕМЯ, през все по-пълното задоволяване на Неговите, на населението, потребности“ ), … За про_СОЦИАЛНО_СОЛИДАРНО използване на природните блага и ... УНИКАЛНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛНИ СВОЙСТВА на ОСНОВНИЯ, ОБЩЕСТВЕНО _ ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛ – ЗЕМЯТА ???...

В): „Възцаряването на ...“, анти_национално _ суверенния, нео _колониално _ репресивен инструмент – ФАШИНГТОНСКА финансова ГИЛОТИНА, предпоставяща БЕЗКРАЙНОТО (по количество и продължителност), БЕЗПРЕДЕЛНО ЕВТИНО («хартиено – цифрово» остойностено ... – на цената на технологичните усилия и консумативите необходими за тяхното, … условно казано - «публикуване») капиталово, суровинно, «мозъчно» и т.н. източване на националните богатства на «интересните рецепиенти» - държави, народи, икономики, пазари, региони и цели континенти – Източна и Централна Европа, Латинска Америка, Африка (и не само)... Гилотина за първи път апробирана от Белия дом и неговите, живото_погубващи финансови змейове - МВФ и СБ в ... Африка (континента на дестките на стотиците хиляди умиращи от глад деца и днес, и в Този, ... 21-ви век) ???

Г): Прилагането в България на разнообразни, агресивни, законодателно _ правни, административно-нормативни, фискални и други норми, правила, процедури и техники за ДЪЛБОЧИННА, ПОДОХОДНА («ТРИ_ГЛАВА») СЕПАРАЦИЯ на населението - на (от около 2%) Лойнястващ от охолство елит, от полезни само за себе си и своето (роднинско, земляческо, партийно_корпоративно, имуществено_кастово и прочие ЦЕЛЕПОСТАВЕНО _ ПРО _ МАФИОТСКО) обкръжение, и на останалите (около 98%) - Неговия, на въпросния, ЕГО_центричен елит, хранителен «планктон» ???

- ПЪРВАТА ГЛАВА: Безработицата - ... Шоковото (в рамките на една-две календарни години) унищожаване на над 3,5 милиона работни места (това е и отговора на въпроса, защо бг социалистическите цигани бяха интегрирани в обществото, а бг либерално _ капиталистическите, евро _ атлантически роми – НЕ ?! – Въпреки:
*** Цитат по (условно казано по памет) Янка Такева (12.07.2017; БНР «Хоризонт»; ~ 16.42 ч.): «… ЕЖЕГОДНОТО (от 2009 година) усвояване (присвояване), най-вече от НПО комат_тарите и прочие, «честни» и свободни от отговорност частни - физически и юридически лица на 212 милиона «донорни» (фондационерски и ЕС) кинти, гарнирани с още по 229 милиона лева (ежегодно), общо_народна (бюджетна), ОТРУДЕНА пара, за … БГ_ЦИГАНСКАТА ИНТЕГРАЦИЯ ???
- ВТОРАТА ГЛАВА: Войнстващата, либерално_капиталистичска, „вълшебно“_пазарна, ценово_живото_отнемаща експлоатация на труда от капитала - хипер печалби за капитала, хипер мизерия за труда ???

- ТРЕТАТА ГЛАВА: Узаконено, повсеместното и повседневно избуяване на Физиологично _ битовата, социално _ икономическа и ценностно_културна принуда – ФИЗИОЛОГИЧНО _ МЕТАБОЛИСТИЧНИЯ ГЛАД и КУЛТУРНО_ЦЕННОСТНОТО БЕЗВРЕМИЕ, в житието_битието на милионите, онеправдани, простосмрътни граждани на Тази България - КЪРМИЛНАТА МАЙКА на ВИТАЛНОСТА на „АНОНИМНИЯ КАПИТАЛ“ на НЕ_анонимните местни и привнесени, милион_нерстващи и милиард_дерстващи ДУШМАНИ на НАРОДА (например):

- Корупционо – комисионерското, частно_интересаджийско присвояване на общо_народния капитал (на сума, превишаваща 300 милиарда USD), «застинал» в държавно_обществената собственост, създадена в годините на Социалната държава – Народна Република България, чрез пишман тържни сделки, мимикрирани («заблаговременно прикрити»), от морално_оценъчната чувствителност на гражданското общество, под формата на «Търгове» и подобните на тях… хи, хи, хи… (хич, не ми е смешно) «Обществени поръчки»...

- БСП – Станишевата рожбичка: - 10%-та, плоска ставка на Данък Спекула (Дънк далавера) - Корпоративния данък;

- 20 %-та ставка на Данък – «Болен здрав носи» (ДДС-то). Съгласно, който данък, от всяко отрудено левче на българския потребител (от под една, до над 101 годишна възраст), по 20 стотинки отлитат (през изпълнителната власт) и кацат в сметките на спекулантите (регистрирани по ДДС);

- Облагането (ДОО) на месечните доходи (от един до 2 600 лева) на милионите обикновени, граждани на България и премахването на Тази «социалната повинност», за всеки лев, месечен доход, над «защитния таван» за доходите на … богатите от над 2 600 лева, до ... безкрайност ???...

*** И т.н., и т.н. до 101 и обратно евроатлантически – неоКОЛОНИАЛНИ дарове, като:

- Спирането на 4-те, «малки» бока на АЕЦ «Козлодуй»;

- Българското, извън_гранично, безплатно за американците (но платено с народен пара), военно ибрикчийство, в защитата на ГЕО_безграничните, егоцентрични, нео _ КОЛОНИАЛНИ интереси на УСА / USA на Балканите, в Европа, в Африка и в Близкият Изток.

... И най-вече, поколенчески_паметно – за векове напред, ЗНАКОВО_БЕЗСМИСЛЕНИТЕ (от гледна точка на интересите на Българския народ – милионите, простостмрътни, обикновени, „редови“ граждани на Тази държава) ОТНЕТИ ЖИВОТИ на български войници, сержанти и офицери в Ирак – Кербала, 23.12.2003 г.)???
- Безплатното използване от американската армия на военната (и не само) летищна, пристанищна, свързочно-комуникационна, ремонтно-техническа, пътна, железопътна, жилищна, казармена, складова, учебно - полигонна, почивна, болнична и др. материално-технически бази;

- «Благодатта», който се сипе върху гражданите на България от нео _ КОЛОНИАЛНИТЕ, американски... «инвестиции», в така наречените американски ТЕЦ-ове – «Марица 1и 3»;

- Чуждоземските (и не само) Частни Търговски банки (в «малка» и финансово-пазарно «НЕ» развита Германия доминира една частна, търговска банка – „Deutsche Bank AG“ (има още една две), а в «голяма» и «просперираща», опазарена и опозорена България има над 35 частни, търговски банки – на Любо Пъпката, на Цеца Секса,на Цецо Василев, на… Сульо и Пульо);

- Чуждинските ЕРП-та (черешката на тази торта - Чешката ДЪРЖАВНА фирма – ЧЕЗ приватизира над 1/3 от родното електроразпределение);

- Чуждинските търговски вериги и т.н. спекуланти-навлеци... изсмукващи милиарди левове от български потребители и вкарващи ги в офшорните, «инвестиционни», сметки на своите Чуждински, «Фирми – Майки»;

• Това са главните Оръжия за Масово Унищожаване, на социално _ икономоческите основи на Българския държавен - военно-политически, пазарно_икономически, индустриален, финансов, енергиен, териториален, културно_образователен и пр. СУВЕРЕНИТЕТ, и ОБЩО_НАРОДЕН, ДЪРЖАВНО _ ЦЕННОСТЕН ЦЕНТРАЛИТЕТ.

*** PS:

- 1 - Големи скоби: Библията (Из «Матей_глава 7-ма»): «... Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители... От плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репеи? Всяко дърво, което не дава добър плод, отсича се и се хвърля в огън. ... И тъй, от плодовете им ще ги познаете».

- 2 - Средни скоби: Какво знае ЦРУ за Бойко Методиев Борисов – Буда (ортака на Пашата в „онзи поминък“ – с амфетамините и ембарговите стоки, ... колко ли кинти е гушнал от въпросната си престъпна деятелност

(http://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D ...):

«...В депешите от американското посолство, уличаващи Борисов като участник в престъпни схеми, се появява източник с псевдонима СИМО. Журналистическо разследване в Германия разкрива, че зад този псевдоним се крие ЦРУ...».

- 3 - Малки скоби. В седемнадесетата година на 21-ви век, Али_Бабата (БАЩИЦАТА) на ГЕРБерлясалите разбойници (най_подготвения банкялия за министър председател на Тази държава - Бойко Методиев Борисов), без всякакви морално_интелектуални задръжки (както постулира, в такива като неговия случай, по-библейски мъдрия български народ - «К`во да му пречи? – Ни акъл, ни образование»), съска, насъсква ордите си от конюнктурно_ГЕРБерлясали _ неофашисти и по раболепно (на къс синджир) "сгодните му хорица" – «Патриотарите ПАРЛАРЕ _ ристи»:
«... НОВИТЕ ЛИЦА НА БСП СА КРЪВОПИЙЦИ ... другите им са внуци, синове, и така нататък (виж: 26.02.2017 20:04; https://www.24chasa.bg/novini/article/6081118)» ???

- ІІІ –

ПОНЕ ТРИ ДОКАЗАТЕЛСТВА • СВЪРЗАНИ С ИСТИНАТА, за наказателните акции, извършени (поради евроатлантическа, овче_душна политидеологическа менталност и анти_българско, мракобесно_деятелно роболепие) от бг власт и народна пара ЯКО ПАПКАЩИ, - пишман държавници – действителни, евро _ атлантически мекерета, срещу НЕПОСРЕДСТВЕНИТЕ ИНТЕРЕСИ на Българския Народ към:

- а - Хилядите, потенциално, добре заплатени работни места, с по-следващи сериозни приходи в държавния бюджет и бюджетите на НАП, НОИ и НЗОК от данъци, транспортни такси и други, ритмични финансови постъпления ???

- б - Евтината (на достъпни цени, в хармония с покупателните възможности на населението и националния малък и среден бизнес) "атомна" ел. енергия и въгле_водородни горива за бита и националната промишленост и селскостопансто ???

- в - Сериозно_печелившото (в милиарди левове), участие на България в регионалния и европейски транспорт и пазар на руски въглеводородни горива и произведена в България ел. енергия ???

- г - Защитата на българския, търговско_правен и трудово_правен суверенитет от Канадско_фашингтонските и Брюкселско_Германистанските нео_ колониални, държавни и частни корпоративни интереси ???

*** ПЪРВО (ДОКАЗАТЕЛСТВО). НЕ_РЕФЕРИРАНЕТО (НЕ_подписването) на българо_руските, търговски спогодби за трите, стратегически проекта:

-а- АЕЦ «Белене»;

-б- Нефопровода – «Бургас – Александруполис»;

-в- Газопровода «Южен поток».

*** ВТОРО (ДОКАЗАТЕЛСТВО). РЕФЕРИРАНЕТО (подписването), от същите, власт и народна пара яко папкащи, анти_български мекерета на... «Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (Comprehensive Economic and Trade Agreement – СЕТА) за свободна търговия между Канада и Европейския съюз (https://bg.wikipedia.org/wiki/...)». … За анти_народната целепоставеност на СЕТА?!... Виж и осмисли (поне) информацията, онагледена в 5 минутния клип, с български субтитри; https://www.vbox7.com/play:c45853e166).

*** ТРЕТО (ДОКАЗАТЕЛСТВО). МАТРИЦАТА НА БЪЛГАРСКОТО АНТИ_СЛАВЯНСКО, АНТИ_ПРАВОСЛАВНО, АНТИ_РУСКО, АНТИ НАРОДНО МРАКОБЕСИЕ.

Казано в хармония с клишираните, конюнктурно_модерни, слово_изразни понятия: «Матрицата на Глобално_консуматорския, покупко_продажно безконтролен (либерален), капиталово_печалбарски «евро_атлантизъм»:

- «БОЛГАРСКИЙ СИНДРОМ; (08.05.2016; 09:32; http://topwar.ru/94888-bolgarskiy-sindrom.html)»:

«… смешная штука жизнь:Болгария, в союзе с Германией и против России, проиграла две мировые войны, а даже Турция — только одну (мало кто об этом помнит, но Бог всё видит). То есть, оставайся Болгария в составе Турции — за Гитлера им бы воевать не пришлось ... Надо, наконец, усвоить «уроки Болгарского синдрома ... В политике не бывает дружбы, и друзей тоже не бывает. Все наши попытки выстраивать отношения с другими странами «по-человечески», а не политически, заканчиваются достаточно однообразно...».

… PS:

- Александр ІІІ-ти (Цар на Русия): «Болгары не плюйте в колодец, придётся ещё водички попить».

- Генерал М.Д. Скобелев (един от руските военнокомандващи, Освободител на България от 500 годишното турско иго): «Болгары! Посмотрите в глаза своему освободителю. В который раз вы смалодушничали и предали тех, кого звали братишками, предали память тех, кто отдал жизням за вашу свободу… Живите с позором».

- ІV -

МАТРИЦА НА МРАКОБЕСИЕТО, УВЕКОВЕЧЕНА В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ С:

- а – «Закон за защита на държавата», Утвърденъ съ Указъ № 2 отъ 23.01.1924 год.;

- б – «Закон за защита на нацията», Утвърденъ съ указъ № 3 отъ 21.01.1941 год 04.01.1924 год.;

- в – Ограбването от Третия райх на десетки милиарди «златни лева» от България: «...Из потайностите на клиринговата спогодба «Нойбахер» (http://www.duma.bg/node/123063);

- г – Жестоката и продължителна гражданска война - септември 1923 - септември 1944 година (в която роял_фашистката власт, лишава от живота над 68 хиляди български АНТИфашисти - родители и деца, деца и родители);

- д – Превръщането на детеубийството в (бг, роял_фашистки) поминък.
***НАПРИМЕР: Разстреляните на 20 декември 1943 г. 6 деца от с. Ястребино, заедно с родителите им (екзекутирани са общо 18 човека), за укриване и подпомагане на преминали в нелегалност членове на БЗНС. Разстрела е извършен от картечна рота, на Царската, на н.в. Кобур-г-Готския тиранин (мама Муууу швайнска) - Борис ІІІ армия, ръководена от подпоручик Коста Йорданов . Децата са: Стойне (на 7 годинки), Иван (на 9 годинки) и Надежда (на 12 годинки) – три от шестте деца на Петър Калайджийски; Димитринка Стоичкова (на 11 годинки); близначките Ценка и Цветанка (на 13годинки)?!...

- е – Българския Холокост (родния фашизоиден принос към политиката и практиката на Германия за окончателното унищожаване на евреите в Европа, по времето на Втората Световна воина) - Депортирането (https://bg.wikipedia.org) на 11363 евреи (от под една до над 101 годишна възраст) от т. нар. „нови територии“ – Беломорието и Македония: - от Беломорието, 4058 души - Оцеляват само около 100 от тях; - от Вардарска Македония, 7144 - Оцеляват само 200 от тях; - от Пиротско –161.

- ж– „Славната“ история на:

- «Болгарская противотанковая бригада войск ес-ес (SS) – «Первая болгарская». ... Виж: «Итак, кто ощё воевал против СССР в ВОВ», коментар на Еруслан Лазаревич, по повод на «Washington Post: американцы приписывают победу над фашизмом себе» (09.05.2016; https://ria.ru/world/20160508/1428712470.html);

- Двата български роял_фашистки Окупационни корпуси, върлували в Югославия (Македония и Сърбия) и Гърция.

Първи («сръбски») окупационен корпус, с численост 23 000 / 33 635 «щика», дислоциран през м. януари 1942 г. в Сърбия;

Втори («гръцки») окупационен корпус, с численост от около 58 000 «щика»; сформиран през м. ноември 1943 г., с щаб в град Драма.

*** Тоест, 90 (деветдесет) и повече хилядна българска войска (почти три пъти повече, от днес «защитаващата», българския държавен ДЕ_СУВЕРЕНИТЕТ, армия) придадена (преподчинена) на Вермахта на Фюрерова Германия (на изчадието, на Адолфчето, на Хитлер), за участие в защита на окупационни интереси на… Германската («арийска») нация - на Нейните военно_окупационни, стопанско _ икономически и културно _ дегенеративни, анти _ цивилизационни, анти_човешки, живото_погубващи ценности, цели и практики през Втората Световна война.
- з– Суспендиране (за десетилетия) на Българската («Търновска») конституция («един ариец, един цар и една власт - срещу един народ – Българския);

- и – Две национални катастрофи.

- V –

«ЗА ДА ИМА ОТУКА, ТРЯБВА ДА ИМА ПОУКА?!...».

- 1 - «ХОРА, ОБИЧАХ ВИ. БДЕТЕ! (Lidé, měl jsem vás rád. Bděte!)». ... Заключителния ЗАВЕТ на Юлиус Фучик*, в неговия «Репортаж с примка на шията» (Reportáž psaná na oprátce), актуален и днес!

/* Юлиус Фучик (чеш. Julius Fučík, 1903-1943) е чешки журналист, литературен и театрален критик, публицист и общественик. По време на Втората световна война взема активно участие в Съпротивителното движение, за което бива екзекутиран от нацистите, на 08.09.1943 г. в известния берлински затвор Пльотцензее... /.

- 2 - «Письмо российскому народу (Czech Free Press, Чехия)»; 17 мая 2016; http://topwar.ru/95340-pismo-rossiyskomu-narodu-czech-free-press-chehiya...):
«… Носителями антироссийской идеологической войны являются не граждане, а горстка коррумпированных политических и медиа - предателей и лиц из НПО: *** Люди уже поняли, что если мы хотим спасти Европу, сначала мы должны выйти из ЕС, а если хотим спасти мир, то — и из НАТО ...».

- 3 - «Българино -о,-о,-о ???»

(Последната фраза от Тефтерчето на Апостола на Българското Освобождение от 500 годишното Турско робство, – Българския, Народен Светец - Васил Иванов Кунчев – Левски

Осмисли (така наречената от Днес, разпасалите се като турски башибузук, върху Тази, изконна Българска земя, вакли, многоклетъчни, двукраки, власт и народна пара папкащи твари), «ЛИТЕРАТУРНО_ПОЕТИЧНА» констатация, завещана «от векове и за векове» на Нас, поколенческо_исторически ПАМЕТНИТЕ граждани на България?!... От големия народолюбец и будител - Антон Страшимиров (български писател, драматург, публицист и политик):

«КЛАХА НАРОДА, КАКТО ТУРЧИН НЕ ГО Е КЛАЛ»!...

... Констатация, чиято НЕ_ЩАДЯЩА ДОСТОВЕРНОСТ, Антон Страшимиров декларативно_реферира пред Нас – Следовниците на жертвите на българската роял_фашистка власт при потушаването на Септемврийското въстание 1923_1925 година, с факта: «УБИХА И БРАТ МИ - Тодор Страшимиров …»

(* Тодор Страшимиров. Заради участие в освиркването на Фердинанд I-ви, през 1907 е изключен от Университета. … Завършва право в Швейцария. … 1923 е избран за народен представител. … От трибуната на Народното събрание разобличава репресиите на режим спрямо опозицията и интелигенцията. … На 17 февруари 1925 година, на улица „Сердика“ в София, около 19.30 часа е застрелян в тила)?!...

- 4 - «Българино -о,-о,-о»???... «… Для того, чтобы победить фашизм, нужна, как утверждал Георгий Димитров, «массовая работа, массовая борьба, массовое сопротивление, единый фронт»

(Из «Белый снег, чёрная свастика. Почему Украину сковал фашизм?»; 24.01.2017 | http://novorus.info/news/analytics/49797-belyy-sneg-chernaya-svastika-po...).

*** Ремарка: «…В името на успешното участие на Първа Българска армия във военните действия срещу Германската, хитлерофашистка армия, във Втората Световна война) «… на 14 март 1945 година държавното и военно ръководство на СССР доставят 344 самолета, 65 танка T-34, 410 оръдия, 115 противовъздушни оръдия, 370 минохвъргачки, 370 транспортни средства и около 30 000 бройки оръжия. ... ВСИЧКО БЕЗПЛАТНО ??? »

(*Виж: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0_%D0%B0%D1%8... ) ???

… А не, КОЛАБОРАЦИЯ (англ. — Collaboration) на героите на Това БЪЛГАРСКО БЕЗВРЕМИЕ, с интересите на НОВАТА АРИЙСКА НАЦИЯ – Фашингтонската, за Планетарно господство. Интереси, мнипулативно_тролещо, бранд_клиширано - пакетирани, етикетирани, тиражирани и фаворизирани като "ЕВРО_АТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ"?!... ЦЕННОСТИ ЛИ?... Ха-ха-ха (хич не ми е смешно), НИЩО добро НЕ донесли и НЕ носещи АЛАБАЛИЗМИ, както за българския държавен - териториален, стопанско _ икономически, финансов, пазарен, социално _ демографски, военно_политически и пр. СТАБИЛИТЕТ и СУВЕРЕНИТЕТ, така също и за Националния, Регионалния и Световен, стопанско_финансов, социално _ икономически, научно_образователен, културно_естетически и морално_ценностен – ЧОВЕШКИ ЖИВОТ, в условията на национален, регионален и … СВЕТОВЕН МИР ???

- 5 -«Българино -о,-о,-о» ???

… Въз основа на индивидуалното, на груповото, на «цеховото», на селищното, на партийното и пр. адекватно отразяване на действителността, осмисляне на фактите и съставяне на обединяваща (най-отдалечено казано) СОЦИАЛНО _ ИНСЕКТтицидна (социално анти_паразитна), деятеляно _ целепоставена, морално _ естетическа, идейно_политическа, законодателно _ нормативна и социално _ икономическа ЦЕННОСТНА система – «ВПОЛЗУ, БОЛГАРСКОМУ РОДУ».

Както за ЩАСТЛИВАТА, ЦЕННОСТНА ХАРМОНИЯ на НЕГОВИЯ (на Народа), на Нашия, на Твоя ДУХОВЕН ПРОГРЕС, чрез: Центростремителното обединяване около морално _ етични, идейно _ патриотични, социално_съпричастни, ценности, правила и норми - като БАЗА за пстъпателното развитие на етносамобитната култура, изкуство, образование и селищна, национална, регионална, и по-широка взаимно проникваща, полезна комуникация ???

… Така също и за научното прогнозиране и все по-пълно реално задоволяване на материално _ битовите, социално _ осигурителните, квалификационно _ професионалните и прочие научно обосновани, материални потребности на индивида, на семейството, на селището, на етноса, на нацията, на ... ДЪРЖАВАТА на милионите обикновени, просто_смъртни хора – «НЕЙНИЯ НАРОД В НЕГОВАТА ДЪРЖАВА» (В ЖИВИЯ ЖИВОТ) - ТУК, СЕГА И ЗА В БЪДЕЩЕ» !!!

 

България

  • Николай Нанков може да отнесе глоба заради необезопасяване на яз. "Бели Искър"
    23. Ноември 2017 230
    166
    0

    Регионалният министър Николай Ненков може да отнесе глоба заради бездействие при стопанисването на опасния яз. "Бели Искър". Това съобщи вчера зам.-главният прокурор Ася Петрова, след като преди това премиерът Бойко Борисов призна, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал от него незабавни действия за укрепване на язовира до столицата....


Апис
Всички права запазени "ДУМА"