Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

27 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Букетите в пари, че властта няма

Альона Нейкова

14. Септември 2017 , брой: 180   1302   0Дни преди 15 септември в различни сайтове и социални мрежи се появиха статии и апели първият учебен ден да мине без букети. Призивите нямат нищо общо с бойкота срещу цветарската мафия, безбожно надуваща цените на гербери и рози за всеки празник. Идеята на учители, деца и родители всъщност е доста благородна: вместо да се дават пари за нещо, от което най-много след седмица ще остане само спомен, да се съберат средства за лечение на болни деца.
Инициативата "Подари помощ вместо цвете" не е нова. Каузата често е обвързвана с конкретни деца - Ангел, Божидар... За техните съученици и учители те не са просто красиви имена, а съдби. През 2014-а, когато порои заляха България и в много школа годината започна с неизсъхнали основи на сградите, призивът бе парите, спестени от цветя, да се пренасочат към бедстващите от наводненията райони. Добри хора се сещат и за деца в нужда, осигурявайки им раници, пълни с учебни помагала.
Подобни кампании постепенно се превръщат в традиция. Не за щастие, за жалост! Да, възпитателната им мисия за учениците и техните родители е безспорна. Докога обаче властта ще продължава да нехае за бъдещето на нацията, когато то се бори за живот? Явно има други приоритети.

 

 

Няколко думи

  • 27. Септември 2017 189
    99
    0

    Човекът Антон има проблеми, обаче откак стана депутатът на ГЕРБ Тодоров, в мрежата хората го кръстиха "Шайката", щото беше обявил Бойко и Цветанов за шайка, пък после стана част от нея, та прякорът си остана. Но май бумерангът на щуротиите на Антон Тодоров, който работи политолог само по телевизора, удря вече болно по бат'Бойко, та спешно...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"