Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Мигрантите почти си тръгнаха от България

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   120   0Около 2200 мигранти и бежанци са се намирали на територията на България към началото на септември. Това се разбира от регулярната справка на МВР. Данните показват, че миграционен натиск има предимно на българо-сръбската граница, която нелегално пребиваващите се опитват да преминат на път към Западна Европа.
1315 души са били настанени в центровете на Държавна агенция за бежанците към началото на септември. Това е едва 25% от капацитета на бежанските центрове. 33% от настанените са сирийци, 28% от Афганистан.
484 души пък са били в центровете от затворен тип на дирекция "Миграция" на МВР, което е 51,5% от капацитета им. На външни адреси са настанени още 427.
Общо 2140 незаконно пребиваващи чужденци са били заловени на вход, във вътрешността и при опит да напуснат страната за периода от началото на годината, отчитат от МВР. Това е с 82,8% по-малко спрямо 2016 г.
От началото на годината от страната са изведени 1519 незаконно пребиваващи чужденци, основно афганистанци.
 

 

 

България

  • Зам.-ректор на частен вуз, бивш деец на СБ, като външен съветник ще управлява проектни дейности във висшето образование и науката
    21. Ноември 2017 228
    211
    0

    Зам.-ректорът на частното Висше училище по застраховане и финанси доц. Евгени Евгениев, отговарящ за европроектите там, ще съветва МОН в управлението и изпълнението на проектни дейности за научните инфраструктури и за връзките с бизнеса на вузовете и науката. Това е жив конфликт на интереси, а такъв конфликт по времето на Кунева стана причина за рисково забавяне на оперативната програма на МОН...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"