Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

България

Отново протести на работниците от "ЕМКО"

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   86   0Работници и служители от "ЕМКО" ООД в Трявна отново излизат на протест днес. Те обвиняват държавата в мащабна организация по унищожаване на един от най-големите български производители.
След протеста на 21 август те получиха уверение от министъра на икономиката, че действието на спрения лиценз на дружеството ще бъде възстановено при отстраняване на констатираните нарушения. Въпреки оспорването им ръководството на дружеството отстрани всичко, квалифицирано като нарушение, припомнят от инициативния комитет. Досега обаче лицензът на фирмата не само не е възстановен, но "ЕМКО" продължава да търпи санкции от институциите, изразяващи се във възпрепятстване на нашата търговска дейност в България с български дружества с мотива, че е спряно действието на външнотърговския лиценз, става ясно от отвореното писмо на работниците.
За да защитят работните си места, служителите на "ЕМКО" излизат на протест от 11 до 12 ч. пред автогарата на с. Вонеща вода, непосредствено до път II-55.

 

 

България

 • Интервю
  Властта работи за конграчулейшънс, а не за реална изгода за страната, казва социологът
  26. Септември 2017 188
  9
  0

  КОЛЬО КОЛЕВ е роден през 1956 г. Завършил е психология в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Специализирал е социална психология и социология. През 1994 г. учредява частната агенция "Медиана".

  "Става въпрос за перспектива от 10-15 години, през които ще трябва да пускаме в касичката на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"