25 Април 2024четвъртък15:30 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Как не ви е срам!

/ брой: 180

автор:Мая Йовановска

visibility 1268

Трето гербаджийско правителство управлява страната. Бившата земеделска министърка Десислава Танева, сега шеф на ресорната комисия в парламента, не спираше да обещава силна подкрепа за производството на български плодове и зеленчуци. И нейният предшественик Мирослав Найденов декларираше подкрепа за българските производители. Когато поемаше поста, сегашният агроминистър Румен Порожанов заяви, че е необходимо "засилване на производството в земеделието". Като приоритет определи и започналите по това време проверки има ли разлика в качеството на едни и същи продукти в западните и нашите магазини. И беше много остър, когато оповестяваше резултатите от тях.
Каква на дело е подкрепата за българското производство стана ясно вчера, когато мнозинството в парламента отхвърли на първо четене законопроектът за храните на БСП, чрез който в магазините трябваше да има повече български продукти. Макар след прегласуване подкрепилите да станаха повече, мнозинството каза "Не". Най-много "Не" имаше от ГЕРБ. И патриотите, които се тупат в гърдите, че бранят българското, бяха против.
Всякакви обяснения за нарушаване на конкуренцията и свободата на пазара са просто отсъпничество пред интересите на търговците и на чуждите производители. Да не забравяме, че големите в ЕС получават и много по-големи субсидии. Даже като прецедент още преди БСП да внесе законопроекта, по него се произнесе Комисията за защита на конкуренцията. Как щели да се създават географски бариери за свободното движение на стоки, как етикетът "Българско" щял да ограничи конкуренцията, как щяло да има неблагоприятни последици.
Няма държава от ЕС, която да не подкрепя собственото си производство. Няма! А меко казано, неблагоприятни са именно последиците от недалновидната, направо продажна родна политика по отношение на българските производители. Как не ви е срам, бе!

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 240

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 296

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 250

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ