26 Април 2024петък21:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Лудогорец излетя с 4 часа закъснение

/ брой: 180

автор:Дума

visibility 287

Отборът на Лудогорец излетя след 4-часово закъснение спрямо предварителния график за Истанбул, където тази вечер гостува на местния Истанбул Башакшехир в I кръг в група С на Лига Европа. Причината бе технически проблем със самолета за чартъра, който бил установен по време на полета от Загреб към Варна и поради това се върнал в Хърватия. Шампионите бяха превозени с друг самолет от Румъния. Футболистите бяха в зоната след паспортния контрол от 10.15 часа и прекараха там близо 5 часа, преди да заминат за своя мач. Голямото закъснение на полета промени и плановете на треньора Димитър Димитров-Херо. За първи път в еврокампаниите на Лудогорец се случва подобен проблем.
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев беше предпазлив в очакванията си за мача на тима в групите на Лига Европа с турския Истанбул Башакшехир. "Да си пожелаем успех, защото попаднахме в една група, която е достойна като за Шампионската лига и на всички е ясно, че ще ни бъде изключително трудно. Аз лично очаквам тежък двубой с Истанбул Башакшехир. Те не само имат опитни футболисти, но имат и много сериозни амбиции да заяви мястото си в Европа. Точно затова  двубоят ще бъде тежък, но аз лично вярвам на нашите момчета. Те натрупаха доста опит през годините срещу сериозни съперници. В повечето случаи те се представяха повече от достойно и радваха привържениците ни. Така че се надявам и сега да бъде така", заяви Петричев, но не се нае да назове фаворита за първото място в групата. "Аз съм убеден, че нашите треньори имат ясна представа за силата и на трите ни съперника и затова те могат да отговорят най-задълбочено", каза Петричев и добави, че очаква сериозна подкрепа от феновете при всички гостувания на тима.
"По отношение на заявките, които получаваме до момента, гостуването на Хофенхайм ще бъде най-посетено. В четвъртък ще имаме не лоша подкрепа, при това от активната част на нашите фенове и мисля, че нашите играчи ще се радват на сериозна подкрепа от трибуните в Истанбул. Около 200 души ще бъдат на стадиона, от началото до края на мача ще подкрепят тима", похвали се шефът на "орлите" и направи кратък коментар за селекцията. "Към момента няма индикации за входящи и за изходящи трансфери. Разполагаме с класата да излезем от групата. Това са същите играчи, които направиха страхотни мачове срещу колоси като Реал М, ПСЖ, Арсенал, така че тези момчета имат и класата, и опита. Но ще срещнем съперници, които със сигурност няма да ни подценят и ще се играе на 100% и от двата лагера. Излизаме срещу отбори с опит в турнирите и класни играчи. Един Адебайор няма какво да го коментираме, това е играч, който може да реши един мач във всеки момент. Точно затова ще ни бъде много трудно. Според мен просто съперниците ни в тази група са амбициозни тимове и всеки ще иска да стигне максимално напред. Хофенхайм би Байерн и виждаме как се представя. Да не отписваме Брага", завърши Петричев.
Треньорът Димитър Димитров и капитанът Светослав Дяков не споделиха очакванията си, защото им предстоеше участие в задължителната пресконференция снощи в навечерието на мача.
Вторият капитан Георги Терзиев очаква много тежък мач.
"Цяла година сме се готвили, за да играем в Европа. Дойде и тоя момент, затова се надявам да се представим на добро ниво и да победим. Притеснение от Истанбул Башакшехир няма, защото сме играли с много по-големи отбори. Те са силен съперник, ние трябва да сме концентрирани и много внимателни срещу тях. Не мога да кажа, че това ще бъде най-трудното ни гостуване, защото все пак знаем, че Хофенхайм са много сериозен и амбициозен отбор. Немците винаги са такива. Не знам дали това ще е най-тежкото ни гостуване, но е неприятно. Турските отбори имат много пари и много силни футболисти. Да се надяваме на едно добро представяне", завърши националният защитник, който иначе не играе често за Лудогорец.
„Групата е сложна, но сме уверени в уменията си, в колектива и ще се борим за победа. Съперникът е класен, има добри индивидуалности. Ще бъде интересен мач и малките детайли ще решат мача”, заяви украинският защитник Игор Пластун.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ