Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Русия изгубила 55 млрд. от санкциите

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   212   0Русия е изгубила 55 милиарда щатски долара, откакто бяха въведени санкциите срещу нея през 2014 г. Това съобщава доклад на ООН за въздействието на санкциите по отношение на Москва и ответните мерки, предприети от Русия.
В доклада се посочва също, че страните,приели санкции срещу Русия, губят от това по 3,2 милиарда щатски долара на месец. Основната тежест се поема от страни от ЕС.
Специалният докладчик на ООН за отрицателното въздействие на едностранните принудителни мерки върху човешките права и автор на доклада Идрис Джазаири пише, че по негово мнение три години след въвеждането на ограничителни мерки спрямо Русия е необходима оценка на тяхната ефективност. "Препоръчвам това да се направи незабавно", казва Джаизири. По негово мнение санкциите постепеннно трябва да започнат да отпадат и то на първо място тези, които засягат населението.
Данните, използвани в подготовката на доклада, са резултат от мащабно изследване и от визитата на Идрис Джаизири в Русия, която имаше за цел да се получи информация от първа ръка.

 

 

Свят

 • Ангела Меркел не успя - поне засега - да състави правителство
  21. Ноември 2017 228
  103
  0

  В стабилната и икономически преуспяваща Германия, страната в сърцето на Европа, моторът на ЕС, точно осем седмици след изборите за Бундестаг никой не знае какво предстои. Преговорите за "ямайска" коалиция се провалиха с гръм и трясък.
  Малко преди полунощ срещу понеделник Кристиан Линднер - лидерът на Свободната демократическа партия,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"