Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

Русия изгубила 55 млрд. от санкциите

Дума

14. Септември 2017 , брой: 180   148   0Русия е изгубила 55 милиарда щатски долара, откакто бяха въведени санкциите срещу нея през 2014 г. Това съобщава доклад на ООН за въздействието на санкциите по отношение на Москва и ответните мерки, предприети от Русия.
В доклада се посочва също, че страните,приели санкции срещу Русия, губят от това по 3,2 милиарда щатски долара на месец. Основната тежест се поема от страни от ЕС.
Специалният докладчик на ООН за отрицателното въздействие на едностранните принудителни мерки върху човешките права и автор на доклада Идрис Джазаири пише, че по негово мнение три години след въвеждането на ограничителни мерки спрямо Русия е необходима оценка на тяхната ефективност. "Препоръчвам това да се направи незабавно", казва Джаизири. По негово мнение санкциите постепеннно трябва да започнат да отпадат и то на първо място тези, които засягат населението.
Данните, използвани в подготовката на доклада, са резултат от мащабно изследване и от визитата на Идрис Джаизири в Русия, която имаше за цел да се получи информация от първа ръка.

 

 

Свят

 • Организаторите на вота планират независим Кюрдистан като федеративна държава
  26. Септември 2017 188
  26
  0

  В иракския автономен район Иракски Кюрдистан вчера бе проведен референдум за независимост. Право на глас имаха 5,6 милиона души. Гласуваше се в 2065 избирателни секции, които бяха отворени в продължение на 10 часа - от 8 ч. местно време. Гласоподавателите трябваше да отговорят на въпроса: Искате ли районът Кюрдистан и кюрдските зони около него да станат независима страна?
  Гласуване бе...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"